Novi detalji o grupi osumnjičenoj za pripremanje deset likvidacija

Radulović pod istragom i zbog ratnih zločina u Foči

Nikšićanin Ranko Radulović (58), koji se tereti za učešće u planiranju deset likvidacija, pod istragom je bosanskih istražitelja koji ga optužuju za ratne zločine počinjene devedesetih godina u Foči – saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 20. 06. 2018 - 06:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bosansko tužilaštvo dostavilo je informacije kolegama iz Crne Gore o ratnim zločinima, prema kojima je, kako se osnovano sumnja, Radulović na teritoriji Bosne i Hercegovine prije 28 godina počinio ratne zločine.

MEĐUNARODNA SARADNJA

Kako nam je nezvanično saopšteno, postoji mogućnost da bosanske vlasti ustupe predmet našim pravosudnim organima. Radi se o dokumentima u kojima dvije žrtve optužuju Radulovića za silovanja i mučenja. Bosanske vlasti formirale su predmet, i o tome obavijestile crnogorsko tužilaštvo, da je Radulović označen kao osoba koja je učestvovala u ratnim dešavanjima. Sve informacije dostavljene su putem međunarodne saradnje i narednih dana biće poznato više detalja.

Ranko Radulović uhapšen je u ponedjeljak sa bratanićem Stefanom Radulovićem (22) i rođakom Lukom Radulovićem (24), te Ratkom Martinovićem (38), Darkom Vickovićem (38), Nikolom Mandićem (20) i državljanima Bosne i Hercegovine Nenadom Luburom (52) i Radojem Preradovićem (54).

Oni se terete da su članovi kriminalne organizacije koja je pripremala najteža krivična djela. Juče su saslušani u Specijalnom tužilaštvu i nakon što su dali izjave određeno im je zadržavanje od 72 sata, nakon čega će biti privedeni sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici.

Svi osumnjičeni su negirali krivicu. Radulović se prilikom privođenja, kao i prilikom jednog ranijeg privođenja, obratio novinarima uz poruku: „Evo vam viktorija, pobjeda“, pokazujući dva prsta. Osim ovih teških optužbi, Radulović će morati da objasni da li je jednom mediju u više navrata plasirao dezinformacije o tragičnom događaju koji je zadesio porodicu Bečanović, s ciljem da nanese štetu pojedinim policijskim funkcionerima i službenicima, dovodeći ih u vezu sa nekim navodnim krivičnim djelima.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 9

Nick

20. 06. 2018 - 07:22

To za Becanovica zna cio grad zasto je digao ruku na sebe i kako je prije toga ucjenjivan od inspektora MUP-a
Kad tad...

20. 06. 2018 - 10:50

Koliko samo ovakvih monstruma, ratnih zlocinaca i kriminalaca ima medju nama ? Oni sh danas ugledni , uspjesni - "kontraverzni" biznismeni, investitori, ugostitelji, gradjevinci, vjernici, ktitori i humanitarci. Ubistva, eksplozije, likvidacije, droga, oruzje, ogromna imovina bez dokaza o porijeklu i gdje poreznici i policija ne smiju ni da zavire... Sve "posteno zaradjeno" pocetnim kapitalom iz krvavih 90 -tih kad su ove "junacine" divljacki harale po Bosni, ubijali, klali, silovali, pljackali, palili i izivljavali se nad neduznim i nenaoruzanim civilima, starcima, zenama i djecom. Onda osvanuli ovde kao bogatasi i "kontraverzni biznismeni"... Ali djavo uvjek dodje po svoje...
Vaso

20. 06. 2018 - 07:45

Ranko se borio za nezavisnu CG i donio nam je drzavu i to mu mora biti oprosteno. Isto kao Branu!
kad je muka dje si Ranko

20. 06. 2018 - 08:57

Kad je trebalo prebijat ,zastarsivat i agitovat za rezim bio je zasticen i davati mu ustupci u bizmisu kontroveznome . Sad Ranko ko te j . Nije to drugarski .
Da li će ga

20. 06. 2018 - 10:47

Amfilohije zaštititi? Ovakvi su njegovi najbolji prijatelji.
FOČA 92"

20. 06. 2018 - 09:24

U gradu pod TREBJESOM IMA JOS LJUDI KOJI SU POD ISTRAGOM ,,SIPE" ZA RATNE ZLOCINE ,, PUNI CE SE NAĆI DANAS U STRIJELI ZATEZAČA,ORACE SE ODGOVARATI I ZA ,,MOST KOD BRANE,, I ZA BOLNICU MOSTAR,,
suze & smjeh

20. 06. 2018 - 11:08

Ako se vlast kune u zakone i zeli u EU svi oni što su sijali zlo i ostavljali pozdravne grafite uz tada syekuriti JNA trebaju u zatvorske celije.Sada se neko pravi lud da nezna za stimulatvno zločinačke medijiske grafite "PDRAV IZ NIKSICA" i drugih CG gradova na fasadama po BiH.Sada NATOvska CG mora isporuciti zlikovce ma koliko oni glumili dobrotu ili svakodnevno mjenjali svoju lokaciju na potezu CG-Beograd.CG kreditno ovisna od EU i USA ima dvije varijante zlikovci ili korjenje(Branko Kostic & floskule 1990).
Kurke

20. 06. 2018 - 22:29

Ne prdakaj da te zamolim! C.G nikada nije stitila nijednog optuzenog za ratne zlocine i prva je od drzava SFRJ donijela presudu za ratni zlocin 1994te.
dvije istine

20. 06. 2018 - 11:21

Nosio je dugo zlatni katolicki krst Tereze Kesovije na debelom vratu.Bora Čorba ga opjevo u onom svom hotu "rado Srbin ide u vojnike",mada sada podno Triglava priprema novi hit "bjezanija Srba od vojnikovanja".
Novi komentar