MIĆUNOVIĆ SMIJENJEN

Đurđić na čelu TVCG

Dugodišnji novinar i urednik u Radio-televiziji Crne Gore, Slavko Đurđić imenovan je za vršioca dužnosti (VD) direktora Televizije Crne Gore (TVCG).
Objavljeno: 20. 06. 2018 - 14:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prethodno je vršilac dužnosti generalnog diretkora, Božidar Šundić te funkcije razriješio Vladana Mićunovića.

Šundić je ranije pokrenuo proceduru za razrješenje Mićunovića, a kao razloge za to naveo je ugovor sa Centrom za građansko obrazovanje, neusvajanje programsko-produkcionog plana za TVCG i netačne podatke o gledanosti.

Đurđić je poručio da je svjestan odgovornosti, velikih obaveza i očekivanja, koje od RTCG imaju i domaća i međunarodna javnost.

"Preuzimam TVCG u trenutku kada su u javnosti podignute strasti, ali radiću u dobroj vjeri kako bi opravdao povjerenje građana i njihovo očekivanje da budemo istinski Javni servis. Možda to zvuči kao fraza, ali sam ubijeđen da tim koji sada rukovodi RTCG-om, ima kapacitet da profesionalno odgovori svim zadacima", kazao je Đurđić za Portal RTCG.

On je dodao da će mu posao olakšati činjenica što ima višedecenijsko novinarsko i uređivačko iskustvo, na raznim pozicijama u Javnom servisu.

Slavko Đurđić je karijeru počeo 1985. godine i bio je urednik Radija, Televizije i Portala RTCG.

Završio je Pravni fakultet.

Komentari: 11

Pogled iz Kanade

20. 06. 2018 - 14:27

Sve gori od goreg. Televizija stvarno postaje sve vise anticrnogorska!
Ajde malo ....

20. 06. 2018 - 15:30

E pa kad ti kazes sigurno je tako. Prije neki dannsi u ime Crnogoraca iz Kanade pricao jako su svi protiv ove vlasti.
Đoko Orlandić

20. 06. 2018 - 15:53

Samo da ovaj ne krene stopama zapadnjaka kao prethodnici. Zna se što je Nezavisna Država Crna Gora. Nije neka zapadna demokratija pa da se glumimo javne servise. To je državna televizija i tačka. Nju kontroliše i treba da kontroliše Vlada i partije na vlasti. Živjeli smo mi i bez EU do sad.
Ilija

20. 06. 2018 - 18:22

Đoko, molim te da smišljeno ne zaglupljuješ ovaj narod. Država postoji i njene granice su ulaskom u NATO cementirane. Vlast se mora kritikovati zbog same suštine države. Suština CG, ovakva kakava je postavljena od aktuelne vlasti, gdje su najbogatiji oni koji ničim ne doprinose njenom prosperitetu i blagostanju njenih građana, ništa ne valja. Kritikujući je, ovakvom kakva ona trenutno jeste, samo pomažemo da se ona učvrsti na pravim osnovama. Ovo što ti predlažeš je odraz tvojih namjera da samo tebi i takvim poput tebe bude dobro. To dovoljno govori o tvojoj ličnosti.
Pročitaj

20. 06. 2018 - 19:25

Ilija, proćitaj gore da je to lažni komentar pod mojim imenom,. Đoko Orlandić
Tara

20. 06. 2018 - 16:16

Super..antidrzavnike i manipulante treba uvijek izmijeniti!
Za neupucene

20. 06. 2018 - 16:28

Vise obrazovanja ima gospodin Durdjic, nego 50% novinara skupa, izabranih iz dva dnevna lista - tabloida koji izlaze u Crnoj Gori.To svi malo bolje upuceni znaju.Bas bi negdje bilo zgodno,da recimo MANS i Muk objave kolike su zarade novinara u ova dva tabloida.Posto oni sve znaju i malo vise.To bi bio solidan podatak da se vidi da li u tim tabloidima ima pritisaka na novinare od strane urednika i vlasnika.Posto je vec svima poznat aksiom da su to vrhunske evropske novine.
Ilija

20. 06. 2018 - 18:26

Sad u PG viđeh momčića od 20-tak godina đe vozi majbah NK tablica. Za neupućene u normalnoj pravnoj državi bi već ujutro imao čitav odred poreznika zajedno sa istražnim sudijom u kućnoj posjeti. Toliko ovom "mnogo upućenom" koji brani ovakve mentalno karakterne deformitete u CG.
Nale

20. 06. 2018 - 16:43

Da nije tuzno bilo bi komicno... Sad dovedite Mandica iz Skale, za urednika informativnog programa.
joko

20. 06. 2018 - 17:57

Mandicu je patriota, ne stidi se CG, a vi posrbice, svima sluge
Nick

20. 06. 2018 - 21:42

Za gospodina dvije hiljade
Novi komentar