Saopšteno iz KSCG

3x3 reprezentacija vjeruje u plasman na Evropa kup

Crnogorska košarkaška reprezentacija učestvovaće 29. i 30. juna u Francuskoj na kvalifikacionom turniru za Evropski kup u disciplini 3 na 3, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.
Objavljeno: 20. 06. 2018 - 14:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Navodi se da će crnogorski tim nastupiti u sastavu Miloš Milošević, Marko Dabanović, Mario Paladin i Vaso Milović.

Koordinator za košarku 3 na 3 u Košarkaškom savezu, Filip Patković kazao je da će crnogorska reprezentacija prvi put nastuputi u kvalifikacijama za Evropa kup, koji će u septembru biti odigran u Bukureštu.

"Našu zemlju predstavlja ekipa G Unit, najbolje plasirana crnogorska ekipa i ekipa koja je dugo među 50 najboljih na svijetu. Žrijeb nam je donio za protivnike Letoniju i Tursku. Letonci su aktuelni evropski prvak, dok su Turci izuzetno jak sastav od koga njihova federacija mnogo toga očekuje", kazao je Patković na konferenciji za novinare.

On se nada da će crnogorski tim proći grupu i izboriti plasman u nokaut fazu.

"Ukoliko uspijemo u tome, već naredni dan 30. juna, igra se četvrtfinale. Pobjeda u tom meču bi značila plasman na Evropa kup", kazao je Patković.

Kapiten Miloš Milošević kazao je da je veliko zadovoljstvo što će predstavljati Crnu Goru u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Naša očekivanja su da se kvalifikujemo na šampionat, tačnije da uđemo u polufinale. Svakako neće biti lako, ali se radujemo što ćemo se probati sa nekim od najjačih ekipa. Nikoga se ne bojimo, spremni smo za sve protivnike i nadam se da ćemo pokazati koliko možemo", rekao je Milošević.

On je kazao da je veoma je bitno što se dobro poznaju, navodeći da u discilini 3 na 3 nema vremena za zajedničke pripreme.

"Da znate karaktere ostalih članova tima, znači nam dosta to što se poznajemo dugo i što dugo igramo zajedno. To je sigurno veliki plus", ističe Milošević.

Crnogorski reprezentativac, Marko Dabanović kazao je da se raduje pozivu u reprezentaciju.

"Čekaju nas jake kvalifikacije. Turnir otvaramo protiv Letonije, aktuelnog prvaka Evrope. Spremni smo, radujemo se meču i nadam se plasmanu na Evropsko prvenstvo", kazao je Dabanović.

Mečevi u 3 na 3 koji traju do 10 minuta ili 21. poena.

Taj sport naći će se i na Olimpijskim igrama u Tokiju, a osam najboljih svjetskih selekcija boriće se za olimpijsku medalju 2020. u Japanu.

Komentari: 0

Novi komentar