Kocijančić: Smjena Mićunovića pogoršava situaciju

Smjena direktora Televizije Crne Gore (TVCG), Vladana Mićunovića, protiv je slobode izražavanja i medija, koja je temeljna vrijednost Evropske unije (EU), poručili su iz Evropske komisije (EK).
Objavljeno: 20. 06. 2018 - 18:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Portparolka EK, Maja Kocijančić, kazala je agenciji MINA da je proteklih mjeseci EU više puta primijetila da je političko uplitanje u Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG) stvar ozbiljne zabrinutosti.

Kako je istakla, smjena Mićunovića, koja je uslijedila nakon razrješenja generalne direktorice RTCG-a Andrijane Kadije, pogoršava situaciju.

„Takve odluke su protiv slobode izražavanja i medija koja je temeljna vrijednost EU, ključni element procesa pridruživanja Crne Gore Uniji i važno privremeno mjerilo koje se mora ispuniti u skladu sa poglavljem 23“, ocijenila je Kocijančić.

Ona je rekla da crnogorske vlasti treba da postupaju prema evropskim vrijednostima i standardima, na koje su se obavezale.

Kocijančić je poručila da je neprihvatljivo da je grant EU, koji podržava profesionalizam RTCG-a, zloupotrebljen kao argument za smjenu uprave Javnog servisa.

Komentari: 10

Osmogrk

20. 06. 2018 - 18:58

I sto onda. Necete nas primiti u EU, sta li? Zatvorili ste nam vrata pred nosem pa nas pustite da ocistimo smece koje je ostalo za vama.
Dano

20. 06. 2018 - 19:39

E, da mi je tvoja glava, bar 10 minuta dnevno, da odmorim... Blago tebi, nemas pojma kako si srecan, kad si tako pametan:)
Kad ti stranac sudi u kuci

20. 06. 2018 - 19:03

Ovo je cijena predaje suverenosti i ovo je samo pocetak. Ne smijes da se nakasljes ako to ne odgovora EU birokratama. Idiotizam. Nije cudo sto je EU u haosu sa ovim "demokratama" koje bas briga za demokratiju!
Pogled iz Kanade

20. 06. 2018 - 20:11

To je to! DPS je pobijefio zaklinuci se u EU bez alternative, a sada treba raditi sve u inat EU. To se zove vjestina politike. Bravo. Da li Crnogorci znaju kako su prosli lideri koji su se puno zamjerali Zapadu.. prelistajte novine. Nemojte citati puno, EU kad vas u medijima ocrni necete imati puno izbora. Rusija vas ne voli a i Zapad sve vise.. a nijeste ni sila cak ni kao Kanada, a Kanada isto nije sila
Dokle ovi pokondirrni duduci?

20. 06. 2018 - 21:33

Ma suti sdljacicu jedan. Tebe Kanada nije dotakla, nego ti je mozak ostso u netaknutom stanju kakvog si iz Podgorice odnio. To sto te je Kanada pustila da odrzavas stepenuste , vrata inprozore ti necdsje pravo da nekom drzis lekcije. Koliko zlurafosti imas u sebi. Ma kakve to veze ima sa Kanadom . Vas si od dinardkog pasjaluka osvetoljubivosti , pizme. Otiso u Kanadu i veli : “ niko vas ne voli”. A ti si iz Zoranovog udruzenja te je od nekad casne grupe pattiota napravio anticrnogorsku podruznicu na fonu 1% grafjana
Kocijančic igra pogresnu ulogu

20. 06. 2018 - 20:17

Ne svata da ovde nije riječ o slobodi govora. Vec protivzkonitoj radnji menadžmenta RTCG. Mislim da EU ne svata sto se radi i pokušava u CG i Balkanu i na taj način podrzavaju rusku politiku, pitanje je samo zašto? Jer EU ulazi u vrlo urbulentne i dinamicne problema, jer se najavljuje duže vrijeme reforma briselske administracije sto mnogim ne odgovara iz Brisela i sada pokušavaju da zaostre za zemljama Zapadnog Balkana i tako makar privremeno odloze ovu nephodnu reformu. No uloga Brisela vise nije kozistentna i nemaju podršku u Feancuskoj, Holandiji, Austriji, Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske..... Umjesto da osude svog predstavnika Orava i ukazu na nedopustivi ugovor koji je EK u Podgorici podrzala mimo zakona i propisa same EU, oni slijepo nastavljaju da vjestački vrse pritisak na Podgoricu...otud i razgovor hana sa opozicijom , što nedvosmisleno ukazuje da nekome smeta ulazak CG u EU i žele da je ovakvim stvarima stopiraju ulazak CG u Eu, sramno da sramnije ne moze biti....
EU radi mimo sopstvenih standa

20. 06. 2018 - 20:27

U tome je stvar, sad ovako sad onako.....ne ide to tako...izgubili ste kompas....preče vam je da sačuvate korumpiranu briselsku birokratiju zato stopirate po svaku cijenu Crnu Goru na putu EU....sramno. Ali treba reci da CG ulaskom u EU gubi jedan veliki dio suvereniteta i sve sto se dešava pa i izlazak Velike Britanije pokazuje koliko je tesko izaći iz ovakve hobotnice zvana Briselska administracija......zašto se odjednom sve promijenilo i zašto brane korumpiranog Orava to samo oni znaju a pritom vide da griese, umjesto da to ispravljaju i eliminisu takve ljude, oni po svaku cijenu žele da nametnu nesto sto nije normalno...tolerisati krsenje zakona pravdaju urozavanjem slobodom govora...a svi u CG smo svjedoci da svako moze svasta da pise i kaze sto u EU nebi mogli i opet ne valja....nesto je mnogo trulo u EU.
Dajte komentar

20. 06. 2018 - 20:49

.?
BBB!

21. 06. 2018 - 00:06

Intresantno koja briga za Kadiju i Micunovica, a kada su smjenjivali bivse dirrktore niko ni prstom da mrdne. Ma na sud su dobili taj spor i novac koji im je pripadao, zahvaljujuci savjetu. Pa neka im oni iz svog dzepa plate a ne iz budzeta drzave.
put kojeg nema

21. 06. 2018 - 08:28

Dobro dosla sokolice znas da svega imamo samo smo tebe zeljni...
Novi komentar