Počeli pregovore o formiranju lokalnih vlasti

DPS i SD prave savez u svih deset opština

Pregovarački timovi Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata počeli su razgovore o formiranju vlasti u gotovo svim opštinama u kojima su održani izbori 27. maja
Objavljeno: 21. 06. 2018 - 06:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izvor Pobjede iz vrha vladajuće koalicije je saopštio da se pregovara na nivou lokalnih rukovodstava, a da centrale pomno prate tok razgovora i koordiniraju sve aktivnosti.

- Sve ide u dobrom pravcu. Očekujem da će stranke vladajuće koalicije napraviti savez u 10 opština. Što će biti sa Rožajama ostaje da se vidi, jer je Bošnjačka stranka u tom gradu osvojila apsolutnu većinu - saopštio je izvor Pobjede iz vrha vladajuće koalicije.

DPS je sa svojim listama osvojila apsolutnu vlast u šest opština – Podgorici, Bijelom Polju, Pljevljima, Danilovgradu, Žabljaku i Šavniku.

Đukanovićeva partija će sigurno sa svojim tradicionalnim partnerom Socijaldemokratama formirati vlast u Baru i Golubovcima, kao i u Plavu gdje je SD trijumfovala na izborima.

DPS će formirati vlast u Kolašinu jer je, prema nezvaničnim informacijama, grupa građana ,,Šule i Mikan“, od kojih zavisi formiranje vlasti, naklonjenija koaliciji sa DPSom.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, očekuje se da će SD gotovo sigurno biti dio vladajuće koalicije u Podgorici, iako neće biti zastupljen u vlasti koliko je to bio slučaj u aktuelnom rukovodstvu Glavnog grada.

- Teško da će im pripasti svi oni sekretarijati koje su do sada imali, ali je realno da značajno budu dio vlasti - rekao je drugi izvor Pobjede.

Glavni odbor DPS-a je nedavno saopštio da su spremni za saradnju na lokalnom nivou s partijama koje dijele temeljna politička opredjeljenja i pozvao opštinske odbore da počnu pregovore o formiranju lokalnih vlasti.

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 7

Drač

21. 06. 2018 - 08:25

Što će ti to Milo? Bacaš sjenku na čistu pobjedu.
privezak

21. 06. 2018 - 08:36

DPS pravi veliku grešku. Dobro razmislite. Zbog nas koji nijesmo glasali SD već vas.
cetinje10

21. 06. 2018 - 11:14

Dali je to prevara biraca DPS-a,,koji svoj glas nijesu dali za ---SD///Jer je vide kao stetno tkivo vlasti i drzave,ovu stranku-firmu zovu nacionalni biro za zaposljavanje,,,,,iako znam da ovo necete objaviti,,,
Plavljanin

21. 06. 2018 - 12:08

Čisto sumnjam da će Damir Šehović dozvoliti da DPS uđe u vlast u Plavu. Čak i po cijenu da otrese ovoga Brajovića iz partije ne smije to uraditi jer je naš grad glavno uoprište SD-a.
Djordje

21. 06. 2018 - 13:16

Nikako sa SD u Pg,biraci to nece oprostiti.
Zećanin

21. 06. 2018 - 18:04

U Z eti su prevarili članstvo DPS -a sa navodnim zaposlenjem na aerodromi i iščašili nas-oni su svačiji drugovi a ničiji prijatelji -ljudi bez morala.Samo za sebe i funkcije majku rođenu bi prodali i prevarili.
Slika sve zbori...

21. 06. 2018 - 20:25

...dok on čisti nokte na lijevici-suradnik-našljednik Ranka našega-,mu "iz duše referiše"-ne patiše paćenik-ako ja znam jad me snaša odkle toliko snage u ovoga mlada čoeka...reče jednom jedan "čoek"?
Novi komentar