Morsko dobro o primjedbama Petrovčana

Očistiće stazu u Perazića Dolu naredne sedmice

Pješačka staza u Petrovcu, koja vodi tunelom do uvale Perazića Do, biće očišćena sljedeće sedmice - kazao je Pobjedi koordinator za investicije u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Rajko Radulović.
Objavljeno: 21. 06. 2018 - 07:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Redakciji Pobjede javila se grupa mještana iz Petrovca koji su kazali da je u uvali kod hotela ,,As“ staza blokirana gomilom kamenja zbog kojeg ne mogu da se spuste na dvije obližnje plaže, kao ni da dođu do Reževića gdje se nalazi manastir.

Oni tvrde da su se u više navrata obraćali nadležnima iz opštine Budva, koji su im obećali da će riješiti problem. Iz opštine su demantovali da su ih građani kontaktirali po tom pitanju i istakli da se ta staza nalazi u zoni morskog dobra, što znači da nije njihova nadležnost.

Rajko Radulović iz Službe za uređenje i izgradnju morskog dobra objašnjava da je problem počeo prije dvanaest mjeseci kada se kamenje odronilo od brda u blizini hotela koji se godinama gradi.

- Situacija na stazi pogoršala se zbog velikih talasa usljed nevremena koje se desilo krajem marta. Morsko dobro raspisalo je tender za izvođača radova koji će osim saniranja te staze obavljati još nekoliko hitnih intervencija u zoni morskog dobra. Izvođač radova firma ,,V-projekt“ iz Nikšića počeće raščišćavanje staze u dužini 150 metara krajem sedmice, čim odabere odgovarajuće mašine kojima će razmaknuti kamenje. Staza bi trebalo da bude prohodna sredinom sljedeće sedmice - kazao je Radulović.

Komentari: 3

janko

21. 06. 2018 - 09:24

perazica do - zastidje crnogorske obale
Eto im ga sad

21. 06. 2018 - 09:42

Da su mene dali vec bi gosti u njemu bili a oni oce kumu da ucine .
ZASTO ?

21. 06. 2018 - 11:26

Zapelo se sa ovim hotelom ,dje krivac treba se vidjeti. Perazica DO jedan od najljepsih DOLOVA na nasem primorju i bit ce kada se hotel uredi ?
Novi komentar