I premijere

Ljeto u Gradskom pozorištu u znaku festivala

Nakon uspješne premijere „Pepeljuginog masla“, u režiji Alise Stojanović, koja se desila 1. juna u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, sljedeća dva mjeseca produkcije Gradskog pozorišta odmjeriće snage na važnim domaćim festivalima.
Objavljeno: 21. 06. 2018 - 11:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ljeto u Gradskom pozorištu počeće 2. jula kada će njihova predstava sa Dramske scene za djecu „Modro blago” (6+) biti igrana u okviru takmičarske selekcije 26. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Komad po motivima romana Dušana Kostića, napisao je i dramatizovao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica.

Dan kasnije, još jedan njihov projekat biće igran na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu. Riječ je o predstavi „Kinez“ (14+) sa Dramske scene za mlade, koju je po tekstu Maje Todorović režirala Anja Suša. Ova predstava biće izvedena van takmičarske konkurencije.

Nova predstava koju Gradsko radi u koprodukciji sa festivalom Barski ljetopis “O miševima i ljudima”, u režiji Dina Mustafića, premijerno će biti igrana 23. jula na Sceni u Starom Baru. Projekat namijenjen Večernjoj sceni, po motivima romana Džona Stajnbeka dramatizovala je Stela Mišković.

Na Barskom ljetopisu ova predstava biće igrana 24. i 25. jula, kao i 6. avgusta, dok će na repertoaru Gradskog pozorišta biti od naredne sezone. Radnja jedne od najkontroverznijih knjiga 20. vijeka smještena je u tridesete godine prošlog vijeka, u periodu velike depresije u Americi i govori o posljedicama ekonomske krize, pa u tom smislu odlično korespondira i sa današnjim vremenom.

Produkcija Gradskog pozorišta i Barskog ljetopisa staviće fokus na nit koju je i sam Stajnbek suptilno provukao kroz novelu: progovorićemo o snovima, iluzijama kao neophodnosti opstanka u surovom okruženju koje marginalizuje drugačije, stare, bolesne i osobe sa smetnjama u razvoju…

Igraju: Mišo Obradović, Miloš Pejović, Vule Marković, Dejan Đonović, Branko Ilić, Marija Đurić, Pavle Ilić i Božidar Zuber. Scenografiju potpisuje Smiljka Šeparović-Radonjić, a kostimografiju Lina Leković.

Ljetnji festivalski pohodi Gradskog pozorišta biće nastavljeni 31. jula u Tivtu predstavom „Modro blago” (6+) Staše Koprivice koja će biti igrana na 13. festivalu mediteranskog teatra – Purgatorije 2018. U četvrtak 2. avgusta na Purgatorijama će biti izvedena i predstava „O miševima i ljudima” u režiji Dina Mustafića, dok će 15. avgusta publika ovog festivala biti u prilici da vidi i komad sa Dramske scene za djecu „Snježana i sedam patuljaka” (5+) u režiji Veljka Mićunovića.

Ljetnji festivalski niz biće završen 19. avgusta takođe na tivatskom festivalu i to izvođenjem predstave „Pepeljugino maslo” koju je po kolumnama Tene Štivičić, u dramatizaciji Milice Piletić, režirala Alisa Stojanović.

Komentari: 0

Novi komentar