Šajkić, Popović i Minić pobjednice konkursa ''Evropa i ja''

Ena Šajkić, Evgenija Popović i Vasilisa Minić pobjednice su konkursa "Evropa i ja" u okviru projekta “EU4ME”.
Objavljeno: 21. 06. 2018 - 13:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Šajkić je učenica osmog razreda Druge osnovne škole iz Budve, Popović drugog razreda Srednje likovne škole “Petar Lubarda” sa Cetinja, a Minićdevetog razreda Osnovne škole “Risto Manojlović” iz Kolašina.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade su kazali da je na konkurs pristiglo skoro 200 radova kojim su učenici, kroz fotografiju, sliku, vajarski, muzički ili literarni način iskazali interesovanje i stav o Evropskoj uniji (EU), vrijednostima koje ta zajednica baštini, kao i o procesu pristupanja Crne Gore Uniji.

Stručni žiri, koji su činili akademska slikarka Teodora Nikčević, pisac Milisav Popović i predstavnici projektnog tima, odabrao je tri najbolja rada koja će biti nagrađena sa tri gradska bicikla.

Nagrade Šajkić, Popović i Minić biće uručene sjutra u EU Info centru.

Nagrade će uručiti zamjenica glavnog pregovarača i nacionalna koordinatorka za IPU, Ivana Glišević Đurović, šefica Sektora za politiku, evropske integracije i privredu u Delegaciji EU u Crnoj Gori, Plamena Halačeva i šef Sektora za demokratsko upravljanje i Sektora za ekonomiju i životnu sredinu, UNDP Crna Gora, Tomica Paović.

Konkurs je raspisan u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2014-2018, a u okviru projekta “EU4ME” koji finansira EU, a sprovodi UNDP.

Komentari: 0

Novi komentar