U Kolašinu obilježen dan partije

Đukanović: DPS proevropski, kičma opozicije beznadežno savijena

Demokratska partija socijalista godišnjicu osnivanja obilježava kao pobjednik na nedavnim predsjedničkim i lokalnim izborima, poručio je lider stranke Milo Đukanović. DPS je večeras u Kolašinu obilježila Dan partije.
Objavljeno: 21. 06. 2018 - 22:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Lider DPS je pozdravio odluku opozicije da se vrati u parlament. Uvjeren je i da je "retorika opozicije izmijenjena nakon lokalnih izbora".

To je simptom, kako je kazao, da je "jedan politički ciklus završen u korist Crne Gore". Đukanović je poručio da tu stranku ne mogu pokolebati "opskurne optužbe, koje stižu sa različitih adresa o navodnom antievropejstvu DPS-a".

"Još manje će nas pokolebati komične konstrukcije o priželjkivanom raskolu unutar DPS. Ne iznenađuju nas optužbe onih, koji su spremni da svoju savijenu kičmu ponude katkad Beogradu, katkad Moskvi, katkad zapadnim adresama. Kome god je nudili, ta kičma je beznadežno savijena. Toj kičmi nije ni problem da bude savijena”, kazao je Đukanović.

djukanovic-kolasin-2

On je ocijenio da nije riječ samo o partijskoj već i o državnoj pobjedi na proteklim izborima, ističući da je napravljen zaokret u putu Crne Gore.

"Ovo je povratak Crne Gore svojoj evropskoj kući, da pomognemo da se Balkan riješi svojih bespuća. Pobjeda na predsjedničkim i lokalnim izborima obilježila je kraj izbornog ciklusa dugog osam mjeseci. Međutim, ima i drugih važnih državnih stvari koji su naša preokupacija - a to je kvalitet života građana. Od oktobra '97 do lokalnih i predsjedničkih izbora 2018 Crna Gora se našla na raskrsnici. Bilo je onih koji su čak beskrupulozno htjeli da ponište put kojim je Crna Gora krenula", kazao je Đukanović.

djukanovic-kolasin-3

On je podsjetio na dešavanja iz 1998. godine i šta je tada priređeno Podgorici, kao i na '99 godinu, i one koji su htjeli da Crnu Goru, kako je rekao, vrate u zagrljaj velike Srbije.

"Sjetimo se šta se dešavalo 2006, i onih koji nisu htjeli da nam dopuste da izaberemo svoj put. Sve do 2016, kada smo imali završnu demonstraciju sile protiv Crne Gore, sa ciljem da spriječi kraj našeg 20 - godišnjeg djelovanja. Kroz bojkot je opozicija htjela da nas slomi, što im nije uspjelo. Izbori su označili kraj dvadesetogodišnje borbe: da sačuvamo nezavisnost i dostignemo evropski razvoj", poručuo je lider DPS-a.

Đukanović je poručio da je ubijeđen da mogu odgovoriti i budućim etapama razvoja.

"Tek je 12 godina od obnove nezavisnosti, to je malo u životu jednog čovjeka, a tek je malo u trajanju jedne države. Razvijene institucije su garant da ce građani dobiti kvalitetan servis", zaključio je Đukanović.

 

Komentari: 0

Novi komentar