Iza likvidacija u Beogradu krije se pakleni plan

Neko pokušava da istrijebi klan Luke Bojovića

Policija istražuje povezanost ubistava Dragoslava Miloradovića i Siniše Milića, ubijenih u razmaku od tri nedjelje, kako bi ušla u trag onima koji se obračunavaju sa grupom Luke Bojovića i saznala motiv, saznaje "Blic".
Objavljeno: 21. 06. 2018 - 23:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dan nakon šokantne likvidacije, kada je u detonaciji bombe na Autokomandi stradao Siniša Milić Boske (45), ni ime potencijalnog osumnjičenog niti motiv ubistva nisu poznati. Istraga u ovom slučaju tek je otpočela i za sada policija uzima iskaze očevidaca i radi forenzičke analize raznijetog vozila. Uzimaju se iskazi i od prijatelja i poslovnih saradnika Milića kako bi se stekla ideja o tome da li je pokojnik sa nekim bio u sukobu.

Jedan pravac istrage je, međutim, poznat.

"Sigurno će se ispitivati da li je ova likvidacija u vezi sa ubistvom Dragoslava Miloradovića na Karaburmi pre nekoliko nedjelja. Poznato je da je Miloradović bio blizak prijatelj Luke i posebno Nikole Bojovića, i perionica u kojoj je ubijen navodno je djelimično bila u njegovom vlasništvu. Da li je ubistvo Milića nastavak napada na Bojovićev klan, ostaje da se vidi" - kaže za "Blic" izvor upoznat sa istragom.

Dragoslav Miloradović (44), kum Luke Bojovića, vođe "zemunaca", likvidiran je pre oko tri nedjelje sa više od 15 metaka ispred auto-perionice u Višnjičkoj banji.

Miloradović je, kako je "Blic" već pisao, bio hapšen zajedno sa Lukom Bojovićem još početkom dvijehiljaditih, a bilo im je i suđeno pred beogradskim sudom. U tom procesu Bojović je oslobođen krivice za falsifikovanje isprave, a Miloradović je osuđen (uslovno) za posjedovanje oružja. O njegovoj bliskosti sa Bojovićima svjedoči i to što je uslikan kako na sahrani nosi kovčeg ubijenog Nikole Bojovića.

S druge strane, Milić je u Bojovićevu grupu dospio nekoliko godina prije Lukinog hapšenja u Španiji. Do tada, radio je kao pripadnik specijalnih jedinica MUP Republike Srpske, a tokom 2013. godine obezbjeđivao je ubijenog crnogorskog kriminalca Luku Đurovića - Bojovićevog čovjeka od povjerenja u Crnoj Gori. Nakon što je protjeran iz Crne Gore, boravio je uglavnom u Beogradu, gdje se pominje kao šef obezbjeđenja Filipa Koraća, navodnog Lukinog naslednika u Srbiji.

Likvidacija Milića bila je brutalna, ubijen je bombom dok je vozio automobil i to usred dana. Samo srećom nije stradao i neko od slučajnih prolaznika.

"Toliko je odjeknulo da su nam se otvorila vrata lokala, a izlog i rešetke se zatresle. Odmah smo izletjeli da vidimo šta se dogodilo i zatekli smo automobil koji se dimi na semaforu", priča radnica obližnje pčelarske radnje.

Komentari: 1

Lscg

22. 06. 2018 - 00:10

Kazu da je sve zbog 3 teglice eurokrema ...
Novi komentar