Bez iznenađenja

Dončić ide u Dalas, Ajton prvi izbor NBA drafta!

Dugo očekivani NBA draft nije ponudio iznenađenja.
Objavljeno: 22. 06. 2018 - 02:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Veza DeAndre Aytona i Arizone ipak je bila prejaka, nakon srednje škole i univerziteta Arizona, Ayton ostaje u "pustinji" i nosiće dres Phoenix Sunsa.

Posljednjih sedmica nametnuo se kao prvi izbor i uprkos vezi Luke Dončića i Igora Kokoškova, novog trenera Sunsa, ipak nije došlo do ponovnog povezivanja bivših saradnika iz reprezentacije Slovenije.

Vlade Divac i Sacramento Kingsi preskočili su Luku Dončića i odlučili se za Marvina Bagleya sa univerziteta Duke. Krilni centar bio je jedan od rijetkih lutrijskih talenata koji je bio otvoren za opciju igranja u Sacramentu, što dosta govori o stanju franšize iz glavnog grada Kalifornije.

Luka Dončić novi je igrač Dallas Mavericksa. Dallas je poslao 5. izbor u Atlantu uz budući izbor prve runde koji je zaštićen kroz sljedećih pet sezona.

Time je Dončić postao najviše birani igrač na draftu s prostora bivše Jugoslavije, čime je makao s trona Dragana Bendera koji je prije dvije godine biran kao 4. izbor od strane Phoenix Sunsa.

Zanimljivo je kako će Evropljanin nastaviti nositi štafetu ekipe Mavericksa, jer legenda kluba Dirk Nowitzki vjerovatno igra svoju posljednju sezonu u NBA-u, a upravo je Dončić odabran kao buduće lice franšize.

draft1

draft2

Komentari: 1

Rekao bih da nije

22. 06. 2018 - 07:37

Ako se dobro sjećam Miličić je biran drugi na draftu
Novi komentar