Privredna komora i Poreska uprava potpisale sporazum o saradnji

Reprogram nude i novim dužnicima

 Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša potpisali su juče sporazum o saradnji dvije institucije. 
Objavljeno: 22. 06. 2018 - 06:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

 Golubović je saopštio da na taj način PKCG i PU stvaraju mogućnosti za unapređenje poslovnog ambijenta, što je od velikog značaja za privrednike.

- PKCG nema dilemu da je neophodno boriti se protiv nelojalne konkurencije i sive ekonomije. Državni organi će u komori uvijek imati partnera na tom poslu - poručio je Golubović.

Mugoša je kazao da dvije institucije imaju dugogodišnju odličnu saradnju koja je u obostranom i interesu privrede, odnosno svih koji uredno plaćaju poreske obaveze.

- Mi smo na istom zadatku da kroz borbu protiv nelojalne konkurencije i sive ekonomije damo podršku onima koji uredno plaćaju obaveze. PKCG i PU imaju mnogo zajedničkih tema, kao što su izmjena propisa s ciljem olakšanja poslovanja, a već je prisutna zajednička ideja dvije institucije da se sagleda mogućnost smanjenja doprinosa koje poslodavci plaćaju za zaposlene - rekao je Mugoša, koji je dodao da im je zajednička misija unapređenje poslovnog ambijenta i najavio da će poreskim dužnicima koji nijesu ušli u reprogram poreskog duga uskoro biti pružena još jedna prilika.

- Na prijedlog PU u proceduri je donošenje nove uredbe o odloženom plaćanju poreskih obaveza. Time se pruža mogućnost poreskim obveznicima koji nijesu ušli u reprogram, a imaju dospjele poreske obaveze, da ih plate u roku od dvije godine, na 24 rate - saopštio je Mugoša i dodao da je riječ o obavezama nastalim nakon 1. aprila prošle godine.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 0

Novi komentar