Abazović i Bečić predstavili Martinu Plan izbornih reformi

Abazović i Bečić : Plan izbornih reformi podržava EU

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i predsjednik GP URA Dritan Abazović, sastali su se u Briselu sa Dejvidom Martinom, predsjedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i EU.
Objavljeno: 22. 06. 2018 - 17:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bečič i Abazović su sagovorniku detaljno predstavili Plan izbornih reformi koji je podržao komesar Han, a koji daje jasnu mapu puta za prevazilaženje složenog političkog i institucionalnog stanja u zemlji.

“Plan Demokrata i Ure koji su podržale institucije EU predviđa  iznalaženje održivih rješenja u vezi sa Sudskim savjetom, zakonske izmjene u vezi javnog emitera i izbor novog Savjeta RTCG, sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva sa posebnim osvrtom na DIK i ASK, izmjenu seta medijskih zakona, a zatim i potvrđivanje datuma parlamentarnih izbora i dogovor o datumu održavanja opštih lokalnih izbora kao nove kategorije u izbornom zakonodavstvu. Prema našem predlogu, koji je podržala EU, prethodno navedeno bi se pripremalo kroz višemjesečni rad posebnog ad hok parlamentarnog tijela, a tek nakon usaglašavanja svih rješenja zakazala bi se Skupština na kojoj bi se verifikovalo navedeno. Do tada, Demokrate i Ura, kako je definisano Planom, neće prisustvovati sjednicama Plenuma i redovnih radnih tijela, već će u parlamenarnom "ad hoc" odboru koje se formira na naš predlog raditi na implementaciji Plana koji je nedvosmisleno podržala EU”, istakli su predsjednici Demokrata i Ure.  

Sagovornici su razmijenili mišljenja o ključnim ekonomskim parametrima koji se tiču kreditnog zaduženja, stepena pokrivenosti izvoza uvozom, stope nezaposlenosti, sa posebnim osvrtom na analizu projekta izgradnje autoputa i  brojnih dilema u vezi sa tim. 

Oni su naveli da euroskeptične izjave predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, napadi na Evropsku uniju (EU), brutalni napadi na Javni servis i smjene članova Savjeta, smjene Vanje Ćalović, Andrijane Kadije, Vladana Mićunovića uz javno protivljenje međunarodne zajednice, pokazuju antievropsko ponašanje i jasno opredeljenje Đukanovića da napravi novi zaokret u spoljnoj politici i postane najveći euroskeptik u Crnoj Gori, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Komentari: 5

Jos jedan pokusaj prevare

22. 06. 2018 - 18:17

Ove dva pajaca su najbolji nacin da EU izgubi simpatije u Crnoj Gori. Do juce su podrzVali proruske planove, bili pod komandom Zeljeznhaka, bilinprotv NATO izdavali procetnicke rjecnike i danas ova dva s..... imaju obraza nekom da spocitavaju “antievropski stav”. ZABOGA pa nisu glasaci u CG imbecili da nasjednu na jos jedno spinovanje ili farbanje srpske opcije ovog puta u evropejstvo.
Slazem se

22. 06. 2018 - 19:10

Zbog bezobraznog, arogantnog mijesanja u unutrasnje poslove raznih evropskih zermalja i povrede suvereniteta istih, ja sam licno posto ne euroskeptik nego protivnik ove Frankenstein ideje! Da reformama i bioljem zivotu za nasu djecu a NE nicijem DIKTATU! Crna Gora iznad svega! P.S. Ovo je MASLO SRN i tetke Andje Merkel.
Umjereno

22. 06. 2018 - 21:12

Mozee biti ali treba biti uzdrzan i diplomatican. Jednostavnop ne moze se "na zor" nametati, pa jos ova dvojica, koja sanse nemaju kao lideri.
[email protected]

23. 06. 2018 - 19:06

--Ivo & vrana. Uvijek ima po neko za zabavlja građane, ali ovi skupo koštaju - nažalost, a narod plaća...........
Timaranin

23. 06. 2018 - 19:08

Cirkuisilada
Novi komentar