Najduži sati Lea Mesija

Bio je slomljen, Hrvate nije ni pozdravio, u sobu pobjegao bez večere

Teška su 24 sata iza Lea Mesija, jednog od najboljih fudbalera svih vremena. Nakon remija s Islandom u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva, Argentina je protiv Hrvatske doživjela težak poraz 3:0 i stigla na korak od eliminacije.
Objavljeno: 22. 06. 2018 - 23:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mesi je protiv Hrvatske bio neprepoznatljiv, Dalićeva taktika i njegovi igrači ostavili su ga gotovo bez dodira s loptom u prvom poluvremenu, a i bez prave prilike za pogodak u 90 minuta.  

Pred početak susreta tokom intoniranja himni, Mesi se uhvatio za glavu, kao da je znao što ga čeka. Spuštene glave je i napustio teren.

Argentinski su mediji opisali kako su protekli naredni sati Mesijevog života.

Leo je napustio teren sam, u tišini. Prvi je stigao u svlačionicu, ne želeći ni da pozdravi hrvatske igrače, niti se pridružio saigračima na sredini terena.

Sjedio je na klupi nakon završetka utakmice, gledao je u prazno, izbezumljen, dok su ostali igrači već otišli na tuširanje. Tek ga je zaštitar tapšanjem po ramenu trgnuo i pokazao mu put. Nakon što se pribrao u svlačionici, prvi je poveo kolonu prema izlazu sa stadiona dok je uz njega hodao predsjednik argentinskog saveza Klaudio Tapia.

Autobus - avion - autobus, i Mesi je već bio u svojoj sobi 221, bez odlaska na večeru sa saigračima. U sobi je, piše Clarin, s cimerom Serhijom Aguerom, koji je takođe podbacio protiv Hrvatske, podijelio svoja razmišljanja.  

Sve su oči uperene u njega, iako se svi trude to da sakriju. Sve zanima kako se osjeća, a on izgleda slomljeno spolja i iznutra, pišu Argentinci.

Danas je Mesi ručao s ostatkom ekipe, ali atmosfera je bila potpuno ista. Na treningu su rezerve trenirale, a prvotimci odradili regeneracioni trening. Mesi je posao radio bez poznatog osmijeha, slomljen. 

Iako je dan od utakmice, još se nije oglasio da prokomentariše utiske. Čeka se da progovori na terenu, možda baš protiv Nigerije, kada je najpotrebnije.

Komentari: 0

Novi komentar