Kurc najavio granične kontrole ako Njemci vrate migrante

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc upozorio je danas da će ta zemlja ponovo uvesti kontrole na prelazu Brener, na granici sa Italijom, ako Njemačka bude vraćala izbjeglice u Austriju.
Objavljeno: 23. 06. 2018 - 18:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Bićemo spremni i uradićemo sve što je potrebno da zaštitimo naše granice", rekao je Kurc u intervjuu za nemački list "Bild", prenosi Tanjug.

To bi, kako je objasnio, značilo obezbjeđivanje granice na Breneru i drugim mjestima.

Kurc je to rekao uoči sjutrašnjeg neformalnog sastanka lidera većine evropskih zemalja sa ciljem da pronađe rješenje za priliv migranata u Evropu.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer ranije je zaprijetio da će policija vraćati migrante na njemačko-austrijsku granicu ako kancelarka Angela Merkel ne uspije da pronađe evropsko rješenje za migrantsku krizu. 

Komentari: 1

Darko

23. 06. 2018 - 22:20

Ovako postupa odgovorna vlast koja vodi računa o svojoj državi, kulturi i tradiciji. Svaka čast Austrijskom rukovodstvu. Ovom našem su izgleda tradicija, kultura i istroija na poslednjem mjestu. Mislim da su svjesni što rade ali su svjesni i toga što ih čeka kada pravna država počne da funkcioniše. Ovakvo stanje i ovakvo njihovo postupanje odgovara njima i zemljama EU. EU odgovara da imaju đe smjestiti toliko migranata (u državu CG), stoga će podržati, bez obzira na sve, crnogorsku vlast a CG vlastima odgovara da ostanu abolirani za sve što su radili u protekle više od dvije decenije.
Novi komentar