Još jedan napad

Podgorica: Pas izujedao dječaka

Napadi pasa na djecu poslednjih dana postali su, nažalost, svakodnevica, a na meti životinje juče se našao i dvanaestogodišnji B.B. iz Podgorice, kojeg je napao vlasnički pas u jednom lokalu na Koniku, gdje je bio sa ocem.
Objavljeno: 24. 06. 2018 - 09:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pas je dječaka ujeo tri puta za ruku i nogu, a kako je za „Dan” ispričao otac povrijeđenog djeteta, Željko Bugarin, vlasnik psa nije pokazao ni najmanju obzirnost.

“Sa sinom i prijateljem sjedio sam na terasi jednog lokala i kada smo krenuli, moj sin je htio da pomazi psa koji je bio tu. Međutim, pas je krenuo na njega i počeo da ga ujeda. Nekako smo uspjeli da ga odbranimo i pitali smo vlasnika kako može tako da ga pušta kad je agresivan. Bio sam izrevoltiran i rekao sam mu da bih ubio psa, na šta mi je on hladnokrvno odgovorio ja bih ubio tebe”, ispričao je Bugarin.

Njegov sin je zbrinut u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, gdje je primio i tetanus i konstatovane su mu povrede zbog kojih će morati da ide na previjanje narednih dana. Bugarin ističe da će vlasnika psa, kom je saznao ime, u ponedjeljak prijaviti policiji, jer je postalo nepodnošljivo koliko često se dešavaju napadi životinja na ljude.

Iz Instituta za javno zdravlje za „Dan” je saopšteno da su, prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti, u 2017. godini registrovane 684 osobe koje su se javile zbog ujeda životinje, uglavnom psa ili mačke, u nekoj od zdravstvenih ustanova na teritoriji Crne Gore. Samo na teritoriji Podgorice, od početka godine zaključno sa 22. junom, registrovane su 263 osobe koje su se zbog ujeda psa javile u ambulantu Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti.

Komentari: 5

Petar Pan

24. 06. 2018 - 10:00

A šta ćemo sa psom bahatih ćelavih komšija iz Hecegnovske u Zagoriču? Njihov pas je ujeo već nekoliko ljudi. I svi su završili u hitnoj. Dali je hitna obavezna da prijavi polciji ili komunalnoj? Dali se tu nešto učinjelo ili treba građani da uzmu stvar u svoje ruke pa će biti bruka.
Vera

24. 06. 2018 - 10:43

Ima li ko da uhapsi i privede ove ljudePa ovo je krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda.Đe su sudovi da hitno reaguju sa zakonskim kaznama?
Wilkins

24. 06. 2018 - 12:23

Kazna 1000e plus odšteta za dijete, oduzimanje psa i najmanje pola godine u zatvor, ali da to vrijeme provede sa KORPOM kad je nije htio stavit psu.
dji gaa viiii

24. 06. 2018 - 16:02

ljudi,morate prijaviti svaki slucaj, jedino tako mozemo da se borimo protiv svega sto ne valja. nemojte cekati da neko drugi obavi to za vas.smognite snage i vremena i otidjite do cb-a i podnesite prijavu to je posao od 5 minuta i mozete samo da napravite pozitivni pomak u vezi svega.
vučjak

24. 06. 2018 - 21:20

Đe su sad ove legendarne NVO što štite više pse nego ljude da protestuju? Ovo je divljašto u što su pretvireni Gorica, parkovi ... pomodno je vodati psa ali niko ne poštuje zakon i ne stavlja mu korpu ili ga vodi Ispred kafića u stadionu leže po nekolika psa i pravo je čudo kako još nikoga nsu ujeli iako ćesto laju na prolaznike. U kafić Bderlin ljudi dovode pse i unutra i u baštu a i u mnoge druge ne znam o je to dozvolio i mi treba da nagađamo da li će nas neka džukela ujesti ili ne. Molim policiju i komunalnu da ovome stanu u kraj strogim kaznama!
Novi komentar