Istraga ide u više pravaca

Ispituju Stevovićeve veze sa Kotoranima

Srpski istražitelji sklapaju mozaik surove likvidacije Nikšićanina Sava Stevovića (45), koji je u četvrtak veče ubijen u Beogradu. Istraga ide u više pravaca, a policija, između ostalog, provjerava i da li je Stevović bio povezan sa nekim od kotorskih klanova.
Objavljeno: 24. 06. 2018 - 22:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ispituju Stevoviceve veze sa Kotoranima
Foto: Novosti.rs

Mediji u Srbiji spekulišu da je Stevović bio u dobrim odnosima sa Goranom Radomanom, koji je 2015. godine ubijen u ratu kotorskih klanova.

Istražitelji provjeravaju da li je Stevović po povratku u Srbiju komunicirao sa pripadnicima neke od organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore i da li je povezan sa osobama koje su u posljednje vrijeme uhapšene u Crnoj Gori zbog teških optužbi.

Ubistvo se dogodilo u noći između četvrtka i petka, u kasnim večernjim satima, u mjestu Žarkovo, u Ulici Milana Jovanovića, ispred zgrade u kojoj je Stevović živio. U njega je ispaljeno oko 20 hitaca, a povredama je podlegao na licu mjesta.

Stevović je u trenutku ubistva bio u automobilu marke „mini moris” švajcarskih registarskih oznaka. Kada se parkirao u blizini zgrade u kojoj je stanovao, napadač je iz automobila u pokretu ispalio oko 20 metaka u njegovom pravcu, najvjerovatnije iz automatskog oružja.

Nedugo nakon ubistva, pronađen je zapaljeni „BMV” sa ukradenim registarskim oznakama. Istražitelji sumnjaju da su egzekutori koristili to vozilo prilikom likvidacije Stevovića.

Osim ubice, u likvidaciji je učestvovala makar još jedna osoba, koja je vozila automobil iz kojeg je ubica sa mjesta suvozača ispalio smrtonosne hice u Nikšićanina.

Stevović je prije dvadesetak godina iz Nikšića otišao u Beograd, gdje se vratio u februaru nakon odsluženja duže zatvorske kazne u Švedskoj.

Komentari: 0

Novi komentar