Ostojić ne mijenja tim koji dobija

Kadeti spremni za Svjetsko prvenstvo, večeras putuju za Argentinu!

Kadetska (U17) reprezentacija Crne Gore putuje večeras za Argenatinu gdje će učestovati na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina. 
Objavljeno: 26. 06. 2018 - 08:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Biće to prvi put da Crna Gora ima predstavnika na Svjetskom prvenstvu u košarci, a selektor Mladen Ostojić odlučio se da ne mijenja tim koji dobija, ekipu koja nas je oduševila prošlog ljeta i popela se praktično na krov Evrope osvajanjem srebrnog odličja.

Zbog toga na šampionat 16 najboljih timova svijeta vodi identičan sastav koji je prošlog ljeta nastupao u Podgorici, jedina promjena je to što će povrijeđenog Marsenića zamijeniti Okiljević.

"Nevjerovatan je osjećaj predstavljati svoju zemlju na ovakvom takmičenju. Prvi put u istoriji igramo SP, veliko je zadovoljstvo." kaže košarkaš Stefan Vlahović.

Naša ekipa nalazi se u grupi C sa Kanadom, Novim Zelandom i Egiptom. Očekivanja napominje selektor Ostojić ne bi trebalo da budu velika.

"Prvu utakmicu igramo sa Kanadom koja je na FIBA listi druga poslije SAD. Gledaćemo da iz utakmice u utakmicu podižemo formu i da pokušamo da iznenadimo nekoga i napravimo što bolji plasman." kaže selektor Mladen Ostojić koji je od žrijeba zadovoljan rivalima u grupi.

"Izbjegli smo te neke jače ekipe, Ukrštamo se sa grupom gdje su Francuzi, Hrvati, Filipini pa eto vidjećemo, ta četvrta utakmica koja je bitna da li se ide među prvih osam ili zadnjih osam tako da će ta četvrta biti najvažnija. Nijesam skroz zadovoljan dužinom priprema, morali smo kasnije da krenemo zbog školskih obaveza dječaka, takođe neki su kasnije stigli zbog klupskih obaveza i imali smo više povreda nego prošle godine. Ipak najvažnije je da pokažemo onaj karakter i onda ćemo imati šansu da iznenadimo." poručuje naš selektor.

Košarkaši imaju opet velika očekivanja, međutim najvažnije je što će već sa 17 godina biti dio nečeg velikog, prvi put predstavljaće svoju zemlju na najvećem košarkaškom takmičenju na Svijetu. Stefan Vlahović je imao problema zbog povrede zgloba tokom priprema, ipak toga neće spriječiti da pomogne saigračima u još jednom velikom izazovu.

"Naravno da je želja svake reprezentacije da uzme medalju. Mi idemo spremni, sa željom da uzmemo odličje, ali prvenstveno da damo sve od sebe i da predstavimo Crnu Goru u najboljem svjetlu. Odradili smo skauting, gledali posebno Kanadu, pogledao sam i mečeve Novog Zelanda i mislim da imamo šansu da se takmičimo sa tim ekipama." ističe Vlahović.

Svjetsko prvenstvo u Argentini održava se od 30. juna do 8. jula. Gradovi domaćini su Rozario i Santa Fe. Naši momci startuju protiv Kanade 30. juna.

Komentari: 1

lolo

26. 06. 2018 - 10:37

Srecno momci!!!!
Novi komentar