Makedonija sjutra dobija poziv za članstvo u NATO

Makedonija će sjutra dobiti poziv za priključenje NATO-u na briselskom samitu Alijanse 11. i 12. jula, saopštio je nacionalni koordinator za NATO, Stevo Pendarovski.
Objavljeno: 28. 06. 2018 - 19:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je rekao da je za dobijanje poziva bilo potrebno ispuniti tri glavna straška cilja - potpisivanje Sporazuma o dobrosusjedskim odnosima sa Bugarskom, usvajanje Zakona o jezicima i ratifikacija Sporazuma sa Grčkom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike, prenosi Tanjug.

Pendarovski, kako su preneli makedonski mediji, tvrdi da je 80 odsto građana Makedonije za pridruživanje Alijansi, što nije slučaj sa drugim zemljama.

"Naša zemlja je pokazala zavidan nivo otpora i žilavosti uprkos činjenici da je to bilo dva puta na ivici. Prvi put u 2001. godini, tokom vojnog sukoba, a drugi put kada su se dogodili incidenti u parlamentu, krajem aprila prošle godine", rekao je Pendarovski.

Komentari: 1

generalno

28. 06. 2018 - 21:59

nijesam za nato, najbolje je bilo u nesvrstane, ali tada nas je bilo oko 22 miliona pa nam je moglo i bit. Najbitnije je da nema rata pa za jedno 50 do 100 godina i mi jugovići će mo se opanetiti.
Novi komentar