Tajna operacija

Što će se desiti kada umre kraljica Elizabeta

Prije tri dana, iz Bakingemske palate je saopšteno da će kraljica Elizabeta II propustiti službu u Katedrali Svetog Pavla u Londonu - jer se loše osjeća.
Objavljeno: 01. 07. 2018 - 15:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iako ima 92 godine, rijetko kada se dogodi da propusti zakazane javne događaje. Britanski mediji su očigledno krenuli da se spremaju i za najgore, pa su objavili tekst "Što će se dogoditi kad umre engleska kraljica?".

Elizabeta II, koja je krunisana poslije očeve smrti 1953, sa svoje 92 godine najdugovječnija je kraljica na tronu u istoriji britanske monarhije. Njen sin, princ Čarls sljedeći je u liniji za prijesto.

Elizabeta je imala dugu vladavinu pa je rijetko bila odsutna s javnih događaja zbog zdravstvenih razloga. Ipak, kako stari Britanci, tako i drugi kraljevski fanovi pitaju se što će se dogoditi u budućnosti.

 

Kad Elizabeta umre, premijer će biti obaviješten, i to lozinkom. Šifra će glasiti: “Londonski most je srušen".

 

Većina osoblja u palati će biti poslata kući pa će početi period komemoracije u trajanju od oko 12 dana, što će Veliku Britaniju poprilično koštati.

Datum sahrane i krunisanja njenog nasljednika biće proglašen praznikom, a predviđa se da će koštati zemlju između 1,2 i 6 miliona funti.

Tokom perioda žalosti BBC će otkazati sve humoristične emisije.

Ako umre tokom noći, obavještenje će uslijediti u osam sati ujutro. Ako objava bude tokom radnog vremena, londonska berza će vjerovatno prestati s radom.

BBC-jevi novinari s vremena na vrijeme vježbaju objavu te vijesti. Takođe, imaju pri ruci crnu odjeću da bi izbjegli neprimjereno pojavljivanje tokom izvještavanja o smrti u kraljevskoj porodici.

 

Poslije njene smrti, promijeniće se i tekst nacionalne himne, pa će se dodati dio o njenoj smrti.

 

Zastave će biti spuštene na pola koplja, a turistička mjesta biće zatvorena.

Za to vrijeme, posebno vijeće će u palati Svetog Jakova objaviti nasljednika Elizabete II. Poslije toga, političari će se zakleti na vjernost novom vladaru.

Tijelo Elizabete za to vrijeme biće izloženo u palati, gdje će javnost moći da oda počast.

 

Komentari: 5

Dan za Dan

01. 07. 2018 - 16:59

,,šta će se desiti ,, ZAVLADAĆE MIR U EVROPI BIĆE BLAGOSTANJE I PUNO TOGA ĆE OZIVJETI NAJZAD
@

02. 07. 2018 - 17:46

Ja mislim da ce da je sahrane
Umrijesmo od tuge ka za Titom

01. 07. 2018 - 18:52

Pa ka za Tita, počet će ljudji od tuge da masovno skaču sa mosta u Moraču, da se sa dva bubulja biju po perčina, kukaju i leleču bar pola godine, vrše masovna samoubistva, vješaju se, i najmanje pet milijona dobija srčani udar! A dvades godina da svi nose crninu!
Uzu

02. 07. 2018 - 10:58

Bice jedan sotonista manje
ilija

02. 07. 2018 - 16:52

Izabrace Blaža.
Novi komentar