Likvidacija kontroverznog biznismena iz Srbije: Ubijen sat nakon što je sletio na aerodrom

Kontroverzni biznismen iz Srbije, Goran Tasić (46), koji je 15. marta ubijen u Amsterdamu, likvidiran je samo sat vremena nakon što je sletio u Holandiju, saznaje "Blic". Policija i dalje traga za svjedocima i ubicom.
Objavljeno: 04. 07. 2018 - 22:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tasić je u Amsterdam stigao oko 21 sat avionom iz Stokholma. Kada je sletio na aerodrom uzeo je taksi i negdje oko 22 sata stigao do ulice Piet Mondrianstrat. Međutim, čim je taksi otišao začuli su se hici iz vatrenog oružja. Na ulici je zatečen teško ranjeni Tasić, prevezen je u bolnicu, međutim, ubrzo je podlegao povredama.

Kako piše Blic, ubica je nakon pucnjave otrčao ka maloj ulici pored garaža. Jedan od svjedoka primijetio je ubicu.

"Vidio je muškarca obučenog u tamno kako prilazi kanalu. Rekao je da je poslije toga čuo pljusak vode, kao da je u kanal bačen neki predmet", kaže izvor "Blica".

Isto veče pretažen je kanal i u njemu je pronađeno oružje - poluatomatski pištolj od devet milimetara.

Policija iz Amsterdama tražila je građanima da se jave ukoliko su vidjeli nešto sumnjivo te noći. Sumnja se da ima još svjedoka koji su primijetili ubicu, ali da nisu bili svjesni da je nekoliko minuta prije toga izvršeno krivično djelo.

Sukobi u trgovini drogom

Policija pretpostavlja da je Goran Tasić namjerno naveden u ulicu Piet Mondrianstraat. Najvjerovatnije ga je ubica tamo čekao sa namjerom da ga likvidira.

I holandska i srpska policija sumnjaju da se Tasić bavio trgovinom opojnim drogama, naročito na relaciji Holandija – Skandinavija.

Sukob koji je nastao kao posljedica ove trgovine ga je vjerovatno koštao života.

Tasić se kretao u krugovima Srba i tim pretpostavlja da su počinilac ili počinioci srpskog porijekla.

Nagrada

Glavni Tužilac u sudskom okrugu Amsterdam raspisao je nagradu od 20.000 eura za informacije koje će dovesti do razrješenja ovog slučaja.

(foto: blic)

Komentari: 0

Novi komentar