U Sarajevu

Zaevu uručeno priznanje "Ličnost godine Evrope"

Makedonski premijer Zoran Zaev dobitnik je priznanja "Ličnost godine Evrope" u kategoriji specijalnih nagrada koje mu je dodijeljeno večeras u Sarajevu, a on je preuzimajući priznanje rekao da želi da ga podijeli sa svojim kolegama iz BiH, Srbije, Albanije, Crne Gore i premijerom privremenih kosovskih institucija. Zaev je, na svečanosti održanoj u sarajevskom hotelu "Holidej" na ceremoniji 38. izbora evropskih najmenadžera i najkompanija u ovoj godini, rekao da ovo priznanje želi da podijeli i sa premijerima Bugarske i Grčke.
Objavljeno: 05. 07. 2018 - 23:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je rekao, sa premijerom Bugarske jer je posvetio veliku pažnju putu zemalja Zapadnog Balkana u EU, a Grčkom jer je zajedno sa njim uspio da riješi višedecenijski spor o imenu Makedonije.

"Ono što želim da kažem kao poruku svim građanima našeg regiona jeste da nastavljamo da radimo za vas, poštovani građani, jer ako obezbijedimo stabilnost i sigurnost i gradimo prijateljstvo, onda ćemo vam obezbijediti bolju budućnost. Želimo da dokažemo Evropi da Zapadni Balkan ima šta da ponudi Evropskoj uniji. Balkan nikada više neće biti bure baruta, biće evropski, kao i što zaslužuje", rekao je makedonski premijer.

Komentari: 2

Reki

06. 07. 2018 - 11:58

Izdao svoju zemlju,promijenio joj ime i licnost godine? Vole okupatori svoje sluge da miluju po glavi
Zivelo Kosovo!

07. 07. 2018 - 07:36

Samo vi Velje Srbalji i Rusi kukajte a narod Makedonije moze konacno da krene naprijed!
Novi komentar