Marković- Li Kećijang

Kineske kompanije konkurisaće za nastavak gradnje autoputa Bar-Boljare

Premijeri Crne Gore i Kine Duško Marković i Li Kećijang konstatovali su danas na sastanku u održanom Sofiji da su odnosi dviju država kvalitetni i sadržajni i da konstatno napreduju te da obje države vide prostor za dalji napredak u saradnji u oblastima saobraćajne infrastrukture, energetike i poljoprivrede.
Objavljeno: 07. 07. 2018 - 19:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Crna Gora i Kina imaju najbolje odnose u istoriji čemu naročito doprinosi saradnja u okviru mehanizma 16+1 kao i gradnja prvog našeg autoputa-projekta vijeka u Crnoj Gori. Posebno zadovoljstvo iskazujemo mogućnošću da se u projekat obnove pruge Beograd-Budimpešta uključi i povezivanje sa lukom Bar čime bi se stvorile pretpostavke za valorizaciju tog našeg važnog resursa”, rekao je Marković.

Li Kećijang iskazao je zadvoljstvo činjenicom da su radovi na prioritetnoj dionici autputa Bar-Boljare u punom zamahu. Govoreći o nastavku gradnje autoputa premijer Li je rekao da je uvjeren da će kineske komanije biti dovoljno konkuretne i pružiti dobre ponude.

Saradnja Kine sa Crnom Gorom u oblasti infrastrukture može da poprimi i nove formate u drugim sektorima naglasio je premijer Li i dodao da Kina želi da uvozi više poljoprivrednih proizvoda iz Crne Gore i da radi na tome da se povećava broj kineskih turista u našoj zemlji.

Marković je pozvao Li Kećijanga da posjeti Crnu Goru.

Komentari: 0

Novi komentar