Tviter ukinuo 70 miliona lažnih naloga

Kompanja Tviter pokrenula borbu protiv lažnih i sumnjivih naloga na svom servisu, odnosno tzv. "botova" i "trolova", zbog čega je tokom prethodnih nekoliko mjeseci svakodnevno bilo suspendovano oko milion takvih naloga.
Objavljeno: 09. 07. 2018 - 11:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Cilj te akcije je smanjenje količine dezinformacija na toj platformi, a brzina kojom se nalozi ukidaju je udvostručena u odnosu na oktobar prošle godine, kada su pod pritiskom Kongresa iz Tvitera otkrili da je Rusija koristila lažne naloge tokom američkih predsjedničkih izbora.ž

Iz izvora bliskih Tviteru stigla je i informacija da su ukidanju tolikog broja lažnih naloga prethodile burne interne rasprave, piše "Vašington Post".

Tokom maja i juna Tviter je ukinuo više od 70 miliona lažnih naloga, a "čišćenje" je istim tempom nastavljeno je i tokom jula.

Kompanija je istovremeno iskoristila priliku i da se "otarasi" naloga koji spamuju retvitove, kako bi se promovisala iskrenija interakcija među korisnicima.

Prema riječima potpredsjednika Tvitera zaduženog za Povjerenje i bezbjednost, aktivni nalozi su nastavili sa redovnom objavom tvitova.

Agresivno uklanjanje neželjenih naloga moglo bi da izazove pad broja korisnika tokom drugog kvatrala godine, otkriva izvor "Vašington Posta" koji je želio da ostane anoniman. Iz Tvitera, međutim, nijesu željeli da komentarišu mogući pad broja korisnika.

Sigurno je samo da je ovakav potez povučen kako bi se ograničio uticaj ljudi koji zloupotrebljavaju ovu popularnu društvenu mrežu.

Komentari: 0

Novi komentar