Ocijenio vezista "plavaca"

Braća i ja smo više navijali za Francusku nego za Belgiju

Eden Azar je odrastao na francuskom govornom području u Belgiji, a kada se tome doda i popularnost generacije francuskih fudbalera iz 1998. godine, jasno je zašto je kao dijete nosio plavi, umjesto crvenog dresa.
Objavljeno: 09. 07. 2018 - 15:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

I kao fudbaler se oblikovao u Francuskoj jer je sa 12 godina zaigrao za Tuluz, a sa 14 je prešao u Lil. U Čelsiju je dostigao svoj vrhunac, a sada jedan je od glavnih igrača Belgije na putu do polufinala Svjetskog prvenstva gdje će igrati baš protiv onih za koje je "do juče" navijao. 

"Braća i ja smo više navijali za Francusku nego za Belgiju, jer smo odrastali 1998. godine. U to vrijeme nije bilo dresova Belgije. Ne želim da nipodaštavam belgijski tim tih godina, bilo je dobrih igrača, ali su tada to bili Francuzi", rekao je Azar. 

Dvadeset godina kasnije 27-godišnji vezista "Plavaca", plavi dres nosi samo u klubu, a pred duel sa Francuskom svjestan je da "trikolori" i dalje imaju dobre igrače. 

"Poštujem ono što Mbape radi. Ako je on i gledao moje snimke kad je bio mali, sad ja gledam njegove. Ono što radi je nevjerovatno, posebno za taj uzrast. U modernom fudbalu nikad nijesmo vidjeli tako nešto", rekao je Azar. 

Belgija i Francuska igraju polufinalni meč sjutra od 20 časova u Sankt Peterburgu.

Komentari: 0

Novi komentar