AmCham obilježila 10 godina postojanja u Crnoj Gori

Američka privredna komora (AmCham) obilježila je 10 godina postojanja u Crnoj Gori.  
Objavljeno: 09. 07. 2018 - 16:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Važan jubilej obilježila je na sjednici Generalne skupštine, na kojoj se predsjednica AmCham-a Katarina Bulatović osvrnula na ostvarene rezultate u protekloj deceniji.

„Vjerujem da sa pravom mogu reći da je Američka privredna komora u proteklih 10 godina ispunila svoju viziju da bude reprezent kolektivnog glasa međunarodne biznis zajednice u Crnoj Gori i pouzdan partner na putu razvoja poslovnog ambijenta. Stvaranje kvalitetnijeg poslovnog ambijenta i jačeg društvenog okruženja, povezivanje sa partnerima i razvijanje dijaloga – sve su to izazovi sa kojima smo se uspješno nosili“, poručila je Bulatović.

Decenijski rad AmCham-a pohvalila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret Uehara, koja je istakla da je AmCham snaga pozitivnog ekonomskog rasta u Crnoj Gori.

“Želim da pohvalim Američku privrednu komoru i njihove napore da ojačaju saradnju između Crne Gore i Sjedinjenih Država. Vaša zalaganja posebnu pažnju poklanjaju uzbudljivom potencijalu crnogorskog privatnog sektora. Američka privredna komora sa svojim kompanijama članicama, liderima u poslovnom razvoju na ovom tržištu, predstavlja izuzetno važnog partnera za ukupan razvoj nacionalne ekonomije“,  saopštila je Uehara povodom obilježavanja jubileja.

Američka privredna komora osnovana je u novembru 2008. godine. Postepeno uvećavajući svoje članstvo renomiranim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori, danas okuplja preko 80 članica. Izvršni direktor AmCham-a dr Marko Miročević ukazao je na njihovu posvećenost stvaranju novih mogućnosti i prilika za cijelo društvo.

 

Na sjednici Generalne skupštine, Amcham je izabrao i dva nova člana Upravnog odbora. To su ChristophSchoen iz Addiko banke i Nikola Tripković iz Coca-Cola HBC Crna Gora.

 

Komentari: 0

Novi komentar