Erdogan položio zakletvu

 Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan položio je danas zakletvu, dvije sedmice nakon što je ponovo izabran na tu funkciju.
Objavljeno: 09. 07. 2018 - 23:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Zaklinjem se svojom čašću i integritetom pred velikom turskom nacijom i istorijom, da ću raditi svom svojom snagom da zaštitim i veličam slavu i čast Turske i nepristrasno ispunjavam dužnosti koje sam preuzeo", rekao je Erdogan na ceremoniji u parlamentu u Ankari, koja je uživo emitovana na turskoj televiziji.

Kako prenosi Rojters, novi Erdoganov mandat, za razliku od prethodnog, počinje u drugačijem političkom okruženju, pošto su referendumom odobrene izmjene ustava kojima se šefu države daje puna izvršna vlast.

Očekuje se da će on imenovati kabinet od 16 ministra nakon ceremonije u predsjedničkoj palati, kojoj će prisutvovati više od sedam hiljada gostiju, uključujući 50 predsjednika, premijera i drugih visokorangiranih gostiju.

Erdogan je uoči junskih izbora kazao da bi mu novi petogodišnji mandat pomogao da od Turske napravi jednu od najvećih svjetskih sila do 2023. Godine.

Komentari: 0

Novi komentar