Počelo spašavanje preostalih dječaka i trenera

Jutros je počela treća faza operacije spašavanja preostala četiri dječaka i njihovog trenera iz poplavljene pećine na sjeveru Tajlanda.
Objavljeno: 10. 07. 2018 - 08:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zvaničnici najavljuju da će sva petorica biti izvučena tokom dana.

Šef spasilačke misije je izjavio da je 19 članova spasilačke ekipe ušlo u pećinu.

Sva petorica će biti istovremeno izvučena. Međutim, ova faza spaŠavanja mogla bi da traje nešto duže nego prethodne dvije, koje su završene u roku nekoliko sati.

AP prenosi da će pećinu danas napustiti i ljekar i trojica pripadnika tajlandskih "foka" koji su sa dječacima.

Istovremeno je objavljeno i da će rezultati medicinskih pregleda dosad izvučenih dječaka biti poznati za "24 do 48 sati".

U jučerašnoj akciji spašavanja iz pećine u Tajlandu izvučena su četiri dječaka, koliko i prethodnog dana, potvrdili su predstavnici tajlandske mornarice.

Jedan od članova porodice dječaka rekao je za CNN da roditelji ne znaju ko je od dječaka izvučen iz pećine, a ko je još u njoj. Njihova imena nijesu objavljena iz poštovanja prema porodicama dječaka koji se još nalaze u pećini.

Grupa od 12 dječaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna.

Nađeni su nakon više dana potrage za njima, u koju su se uključili i najveći specijalci.

Kada su nađeni, cijela planeta prati njihovo stanje i akcoju spašavanja, jer je odmah bilo jasno da će to ići veoma teško, jer se d,ečaci nalaze u zabačenom dijelu pećine koja je poput lavirinta, ali poplavljenog vodom.

Komentari: 0

Novi komentar