Martines: Tijeri Anri nam je zlata vrijedan

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martines rekao je da njegova ekipa bez straha mora da igra protiv Francuske, u polufinalu Svjetskog prvenstva.
Objavljeno: 10. 07. 2018 - 12:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Fudbaleri Belgije igraju večeras od 20 časova u Sankt Peterburgu protiv Francuske, prvu polufinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva. 

"Ova grupa igrača mora da igra bez ikakvog straha. Ako se u igrače uvuče strah uoči utakmice, uradiće manje nego što zaista mogu. Igra bez straha, to bi bila važna stvar koja bi nam najviše pomogla", rekao je Martines. 

Martines je upitan i kako planira da zaustavi napadača Francuske Kilijana Mbapea. 

"To će biti teško. Mislim da na to pitanje ne postoji lak odgovor, pošto je Mbape izuzetan igrač. Moraćemo da ga preuzimamo i da se dobro pozicioniramo na terenu. Moraćemo više da branimo prostor nego samog igrača. Ali, nećemo zaboraviti ni druge igrače, pošto Francuska ima dobar i kompletan napad". 

Martines je kao pomoćnika u stručnom štabu angažovao Tijerija Anrija, koji je sa Francuskom osvojio Svjetsko prvenstvo 1998. godine. 

"Tijeri živi za fudbal. On je posebna osoba. Donio nam je iskustvo osvajača Svjetskog prvenstva, a to je zlata vrijedno", dodao je Martines. 

Reprezentativac Belgije Kevin de Brujne rekao je da u polufinalu nema lakog protivnika. 

"Kada stigneš do polufinala, nijedan protivnik nije lak. Mislim da smo izjednačeni sa Francuskom, pokušaćemo sve da uradimo. Na kraju, sve što možeš je da daš sve od sebe za pobjedu, a ako su bolji, onda su bolji. To je fudbal", naveo je De Brujne.

(foto:getty)

Komentari: 0

Novi komentar