Radili protiv ustavnog poretka i sigurnosti

Kosovska policija uhapsila petoro Srba

  Kosovska policija upala je jutros u dva srpska sela u kosovskom pomoravlju, kod Gnjilana, a oko devet sati jutros uhapšeni su Radovan Stojković, načelnik kosovsko-pomoravskog okruga i Jovan Denić, direktora ogranka Nacionalne službe za zapošljavanje, koji je inače do skoro bio i pripadnik kosovskih bezbjednosnih snaga (KSB).
Objavljeno: 10. 07. 2018 - 12:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uhapšeni su i Aleksandar i Predrag Đorđević, jedan aktivan, a jedan pasivan pripadnik Vojske Srbije sa Kosova i Metohije.

Tim povodom, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić održaće vanrednu konferenciju za novinare.

Osim u njihove kuće, naoružana policija je sa džipovima opkolila, a zatim i pretresla pojedine ustanove, odnosno prostorije Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor", gdje se nalaze kancelarije službe za zapošljavanje i načelnika okruga u mestu Šilovo.

Prema saznanjima "Blica", oduzeti su i kompjuteri i dokumentacija koji postoje u njihovim kancelarijama, a njihovo ispitivanje je u toku. Nalog za pretres i privođenje poslat je iz Prištine.

Osim ove dvojice Srba, priveden je i Nenad Stojanović, inače automehaničar, zaposlen pri vojsci Srbije u Vranju.

Kako javlja RTV Plus, Stojanović je uhapšen jer je, navodno, vršio pritisak na srpske pripadnike KSB da napuste tu službu.

- Ovo je odmazda što su svi članovi KSB iz Gnjilana napustili ovu službu u proteklih desetak dana - priča izvor "Blica" sa KiM.

Kako navodi agencija Srna, iz policijskih izvora rečeno je su povod za akciju navodno izjave Srba koji su raskinuli ugovore sa KSB.

- Srbi koji su raskinuli ugovore sa KSB su u izjavama naveli da ugovore moraju da raskinu jer na njih vrše pritisak predstavnici srpskih institucija stacioniranih u Šilovu - navode iz policije za Srnu.

Prema nezvaničnim saznanjima agencije, specijalna policija ROSU zaplijenila službenu dokumentaciju srpskih funkcionera kako bi utvrdila da li su tačni navodi Srba, bivših pripadnika KSB, da su odmah po raskidu ugovora stavljeni na spisak zaposlenih putem Nacionalne službe zapošljavanja, uz mjesečnu nadoknadu od 30.000 dinara.

Uhapšeno petoro ljudi

Tokom prepodneva oglasila se i kosovska policija koja je saopštila da je u okolini Gnjilana uhapšeno "pet lica osumnjičenih da su učestvovala u aktivnostima protiv ustavnog poretka i sigurnosti".

Kako se navodi u saopštenju, kosovska policija istovremeno demantuje medijske navode da je operacija pokrenuta protiv nekih bivših pripadnika Kosovskih bezbjednosnih snaga.

- Policijska operacija se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima - piše u kratkom saopštenju.

Čitava akcija kosovske policije počela je u ranim jutarnjim satima, najprije u mjestu Gornji Kusac, u kojoj je učestvovalo desetak policijskih džipova i oko 30 maskiranih policajaca.

 

Komentari: 2

Kosovo

10. 07. 2018 - 13:30

Hapsi narodna milicijo!
Andjeli su to

21. 07. 2018 - 20:00

Nema sanse, ne bi oni to nikada jer su vjerni drzavi u kojoj zive i ne dobijaju direktive iz Beograda(Vucko moze da se zakune na Biblju-- u koju ne vjereju). Isto kao i ovi nasi polutani.
Novi komentar