Hemomont otvorio novi pogon "SNUP"

Đukanović: Investitori da nastavite sa širenjem biznisa u Crnoj Gori

Kompanija “Hemomont”, prva fabrika ljekova u Crnoj Gori, članica Hemofarma i član Štada grupe, svečano je otvorila novi pogon za proizvodnju sterilnih nazalnih sprejova “SNUP” u Podgorici. Pogon, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo 5,3 miliona eura,obezbjedio je i dodatno zapošljavanje30 radnika, a planirana proizvodnja je 3 miliona komada sprejova mjesečno.
Objavljeno: 10. 07. 2018 - 13:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

U novom postrojenju, koje se prostire na 1.700 metara kvadratnih, proizvodiće se sprej za nos “SNUP” u formi za djecu i odrasle, koji će se izvoziti na 9 inostranih tržišta. Ovim povodom izvršna direktorica Hemomonta Snežana Perović podsjetila je prisutne da je Hemomont za prethodne 24 godine od male fabrike za proizvodnju osnovnih infuzionih rastvora prerastao u kompaniju koja je lider u farmaceutskoj industriji i jedan od najvećih izvoznika u Crnoj Gori.

„Od svog osnivanja do danas, Hemomont je za sedam puta povećao i broj proizvoda u svom portfoliju i broj zaposlenih. Otvaranje novog pogona za proizvodnju SNUP-apokazuje da Hemomont iz godine u godinu nastavlja da raste i napreduje. Ovakve investicije u moderna postrojenja koja predstavljaju najviše svjetske standarde, dodatno doprinosepozicioniranjuHemomonta na mapikvalitetne farmaceutske industrije“,saopštila je Perović.

Pogon, koji se nalazi u okviru kompanije Hemomont, svečano su otvorili predsjednik države Milo Đukanović i Ronald Zeliger, potpredsjednikŠtada grupe i generalni direktor vodeće regionalne farmaceutske kompanije „Hemofarm“, koja je većinski vlasnik Hemomonta.

1007djukanovichemomont2

„Hemofarm je regionalni centar Štada grupe za tržišta centralne i jugoistočne Evropei pod svoje vođenje dobio je 13 zemalja, od kojih se čak osam nalaze u Evropskoj uniji. To je, svakako, rezultat našeg dobrog rada, jer su svi proizvodni centri Hemofarma lideri na svojim tržištima: Hemofarm je neprikosnoveni lider u Srbiji, Hemofarm Banjaluka na teritoriji Bosne i Hercegovine, dok je Hemomont dominantan proizvođač na crnogorskom tržištu. Ovo je, takođe, i veliki zalog za budućnost. Štada nam to vraća kontinuiranim investiranjem - od 2006. kada je postala naša matična kuća do danas, Štada je u modernizaciju postrojenja Hemomonta uložila 12,5 miliona eura. Izgradnja pogona za proizvodnju SNUP-a dodatno će osnažiti poziciju Hemomonta i farmaceutske industrije Crne Gore, u čije potencijale mi duboko vjerujemo“, saopštio je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsjednik Štada grupe.

1007djukanovichemomon4

Pored Hemofarma, u vlasničkoj strukturi Hemomonta je i država Crna Gora. Njegova liderska pozicija u farmaceutskoj industriji potvrđuje da partnerski odnos države i privatnog sektora može biti uspješan, kada se odgovorno posluje.

„Kompanija „Štada“ je prepoznala naše napore u izgradnji stabilnog ekonomskog sistema u kome je moguće sticati profit i nastavlja sa investicijama. Ovog puta ona iznosi 5,3 miliona eura i pored nove tehnologije, donosi Crnoj Gori 30 kvalitetnih proizvodnih radnih mjesta. Za našu zemlju svako proizvodno radno mjesto je dragocjeno, jer predstavlja doprinos rastu proizvodnje i izvoza, kao i dugoročne održivosti i konkurentnosti crnogorske ekonomije. Ova investicija omogućiće rast proizvodnje i prihoda za oko 50% u 2018. u odnosu na prethodnu godinu. Zato je ona i dalje afirmacija modela u kojem dobijaju i investitor i država. Pozivam uvažene investitore da nastavite sa širenjem biznisa u Crnoj Gori, na obostrano dobro“, rekao je predsjednik države Milo Đukanović.

1007djukanovichemomon3

Osim novog pogona, Hemomont je predstavio i novi sistem za prečišćavanje otpadnih voda, jedan od prvih takve vrste u Crnoj Gori. Prečišćivač, vrijedan pola miliona eura, doprinijeće boljoj zaštiti životne sredine i većoj bezbjednosti kompleksa Hemomonta i šireg područja. Ovim potezom Hemomont nastavlja da bude pionir i pokretač nove industrije, kao i jedan od lidera u edukaciji i jačanju svijesti o odgovornom odnosu prema životnoj sredini.

Komentari: 6

Kako su smiješni

10. 07. 2018 - 14:24

ovi sa slike.
melemi

10. 07. 2018 - 17:15

Bio bi red jedan pogon na Berane za izradu Saljicevih melema i ostalog ljekovitog bilja .
Benjo

10. 07. 2018 - 14:35

Koliko je Djukanovic agilniji od Vujanovica sto puta.Svaki dan u obilazak.
erdoganizacija

10. 07. 2018 - 17:13

Nije u pitanje agilnost no medijska priprema za prezidijalni sistem po ugledu na Tursku i marginalizacija predsjednika vlade .
@Benjo

10. 07. 2018 - 17:50

Svakim danom sve više napredujemo. Sve nam pojeftinilo, plate i penzije skočile... (u bunar). Ista ova vlast objavila je (MONSTAT) da je prosječna plata u 2017-oj realno bila manja nego u 2010-oj.
Saketa

11. 07. 2018 - 16:45

SRECNO BILO SAMO SE PITAM GDJE SU DALU KONKURS ZA TA 30 MJESTA
Novi komentar