Lider Demokrata sa rukovodiocem UNDEF programa

Bečić: Đukanoviću se ne žuri da Crna Gora uđe u EU

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sastao se u Podgorici sa rukovodiocem programa UNDEF-a (Demokratskog fonda Ujedinjenih nacija) Hanom Mekglu, i koordinatorom parlamentarnog programa MANS-a za projekat „Unapređenje parlamentarnog nadzora i odgovornosti u Crnoj Gori“, Danilom Kalezićem.
Objavljeno: 10. 07. 2018 - 16:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora pomenuti projekat realizuje upravo u saradnji sa UNDEF-om, koji je obezbijedio finansijska sredstva za njegovu relizaciju. Inače, Demokratski fond UN osnovao je još 2005. godine tadašnji generalni sekretar UN, Kofi Anan, u cilju finansijske podrške projektima koji osnažuju građansko društvo, promovišu ljudska prava i ohrabruju učešće svih grupa u demokratskim procesima. Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.

U veoma srdačnom razgovoru, predsjednik Demokrata je gošću iz UN-a upoznao sa ukupnom političkom situacijom u zemlji, a naročito u svijetlu nedavnih političkih dešavanja, koja su generisana upravo na inicijativu lidera Demokrata i Građanskog pokreta URA u vidu sačinjavanja i predstavljanja Plana sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi, koji je naišao na široku podršku visokih zvaničnika Evropske unije.

Bečić je detaljno informisao gospođu Mekglu sa normama i rješenjima iz Plana, kao i inicijativom sa konkretnim predlozima dokumenata koje su, u cilju početnih koraka za implementaciju Plana, on i gospodin Abazović poslali predsjedniku Skupštine Crne Gore, odnosno u skupštinsku proceduru.

Predsjednik Demokrata je rekao da je prava poplava euroskeptičnih izjava predsjednika Crne Gore i DPS-a pokazatelj da se njemu ne žuri da Crna Gora uđe u EU, naročito sada kada više ne može odlagati preduzimanje konkretnih aktivnosti i postizanje konkretnih rezultata u okviru poglavlja 23, 24 i 27, jer je svjestan da bi time sam sebi stavio „omču o vrat“. Za razliku od Đukanovića, za Demokrate ulazak Crne Gore u Evropsku uniju nema alternativu.

Bečić se Mekglu zahvalio na podršci koju UNDEF pruža civilnom sektoru i, MANS-u u okviru finansiranja projekta koji ima za cilj demokratizaciju crnogorskog društva. On je istakao da Demokrate imaju veoma dobru saradnju sa organizacijama civilnog društva koje imaju veoma važnu ulogu u procesu demokratizacije i usvajanja evropskih standarda, te da posljednji napadi na njih od strane Đukanovića samo pokazuju da je Crna Gora daleko od društva razvijene demokratije.

S tim u vezi, predsjednik Demokrata je zaključio da “posljednji diktator u Evropi sa svojom klikom ne može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju”.

“To mogu samo neukaljane mlade snage, predvođene liderima koji su donijeli smjenu generacija na crnogorskoj političkoj sceni i koji imaju veliko povjerenje građana, ali i značajno uvažavanje međunarodne zajednice”, kazao je Bečić.

Komentari: 5

Milutin

10. 07. 2018 - 16:40

Becic je nadmasio Medojevica. Naravno sa lazima.
Dragan

10. 07. 2018 - 17:07

Śela đeca da bistre politiku. Kad ih pitaš da li su za NATO ili ne oni vele referndum. A za što se vi zalazete dečice? Da svako malo pitate gradane što će, jer nemate viziju, niti ste političari niti intelektualci, već deca sa karavatama i sakoima sa maturske večeri.
Kiks

10. 07. 2018 - 17:17

Naravno jer onda slijedi otrežnjenje
lolo

10. 07. 2018 - 17:38

A vama se super zuri pa ste pohitali da udjete u parlament da to malo pogurate. A bjezi amateru!!
Drski bezobrazluk !!!

10. 07. 2018 - 18:49

NE - SRBADIJI SE ZURI !!! Zato ste svi stali uz DF nedavno ukljucujuci Ranja
Novi komentar