Komunalna inspektorka o presudi Višeg suda

Perišić: Ovo je pobjeda svih zlostavljanih radnika

Ponosna sam jer sam dokazala da sam trpjela mobing i presudu želim da poklonim svim građanima Crne Gore, koji trpe zlostavljanje na radnom mjestu, a vjerujem da ih je mnogo, ali da iz straha ćute i trpe – kazala je komunalna inspektorka iz Kotora Snežana Perišić.
Objavljeno: 11. 07. 2018 - 06:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Viši sud, čijim vijećem je predsjedavala sutkinja Verica Sekulić, donio je 18. maja presudu u korist Perišić . U obrazloženju je navedeno da je ,,od 1. juna 2012. godine do 1. juna 2015. trpjela zastrašivanje na radu – mobing“.

Ona je presudu čekala šest godina.

- Presuda je pravedna, ali je ipak za mene zakasnila, jer dolazi nakon toliko godina. Ipak, dokazala sam da je mobing ipak dokaziv, i da je naše sudstvo na visini zadatka, i na visini evropskih sudova - kazala je Perišić.

Ona je spor pokrenula 2012. godine, protiv opštine Kotor i načelnika komunalne policije Zorana Vučinovića, kada je nakon transformacije službe na komunalnu policiju i komunalnu inspekciju, preraspoređena u komunalnu inspekciju. Perišić je objasnila da je od pretpostavljenih trpjela mobing jer je dobijala radne zadatke koji su bili veoma teški, zabranjivano joj je da prisustvuje kolegijumima, verbalno je napadana i vrijeđana, širene su neistine o njoj i njenom privatnom životu, ponižavana je i degradirana pogrdnim riječima, te je bila izložena prijetnjama otkazom i raspoređivanjem na drugo radno mjesto.

Iako se osjeća jačom jer je pravda pobijedila, Perišić kaže da nakon što je izašla u javnost strahuje od revanšizma od poslodavca – Opštine.

- Ali, ne plašim se, neću odustati. Spremna sam da idem do kraja - poručuje Perišić.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 4

Kotor

11. 07. 2018 - 08:40

Bravo bravooo za tebe i sudstvo !!!a sada adekvatna kazna jer se zna ko je DIREKTNI Mobilnator !
Freeman

11. 07. 2018 - 09:07

Ne znam o čemu se ovdje radi .Čujem da je sa g. Vučinovićem koji je mobingovao sklopila sporazum da ga neće tereiti .Kakva je ovo onda pobjeda i čija je ovo pobjeda ?.
Zrtave Vucinovica i Catovicke

11. 07. 2018 - 10:44

Ima jos zrtava Vucinovica i Marije Catovic, koja je u to doba bila Gradonacelnica Kotora. Ona je ignorisala brojne formalne prituzbe na nasilje Vucinovica u toku posla. Nasilje je bilo i fizicko i verbalno i njegove zrve su bili uz kolege i gradjani. Valjda i Catovicka mora da snese odgovornost sto je de fakto svojim nereagovanjem omogucila da se Vucinovicevo nasilje nastavi i ponavja, a da i ne govorimo o Vucinovicu. Medjutim, nazalost Vucinovic je jos uvijek u svojoj fotelji (prije neki da je intervjuisan od Vijesti TV o radu svoje sluzbe !), a Catovicka je bez mrlje na biografiji napredovala etoje u Parlamentu. Da bi crnjak bio veci ujucena je i rad protiv korupcije. I u sudskom sistemu kome treba sest godina da presudi u jednom ovakvom slucaju, takoje ima kriminalaca koji su vjerovatno otezali sa rjesavanjem ovog slucaja nadajuci se da ce Perisickoj slomiti volju. Bravo Persicka - kako bi bilo dobro da nas ima vise kao sto si ti.
Mila K

11. 07. 2018 - 12:05

Sjajna upornost koja je konačno porodila malo spremnije sudije da budu vjesnici stvarnog prava i pravde. Hvala. Ali, to nije trend, već izuzetak. Jer osam godina je g-dja iz banke čisti primjer mobinga, jer je gađana čašom i vrištalo se na nju danima i mjesecima. Dokazivala jasni mobing i izgubila. Banka može lako da plati naše sudije da okrenu ledja zakonu i stvarnim vrijednostima zajednice.
Novi komentar