Ubistvo Borete i Zečevića

Svjedok tvrdi da ubica nije Rafailović

Svjedok Mitar Kuljača juče je u podgoričkom Višem sudu kazao da suvozač na vespi kojeg je vidio nekoliko trenutaka nakon likvidacije Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića, 7. decembra 2016. godine u bečićkom lokalu ,,Trofej“, nije Vasilije Rafailović.
Objavljeno: 11. 07. 2018 - 06:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Osoba koju sam sa kačketom vidio na vespi nije Vasilije Rafailović – kazao je Kuljača.

Prema stavu tužilaštva, Rafailović slovi za organizatora sedmočlane grupe koja je planirala likvidaciju Borete kao i za direktnog izvršioca ovog ubistva.

Kuljača nije bio očevidac ubistva jer se nalazio u lokalu ,,Miloš“ nedaleko od ,,Trofeja“ u kojem su ubijeni Boreta i Zečević, ali je, kako tvrdi, ubrzo poslije pucnjave vidio dvojicu mladića na vespi.

OPIS UBICA

- Bili su u tamnoj garderobi. Vozač je imao kacigu, a suvozač kačket. Suvozaču sam vidio pola lica. Bio je bleđeg tena, mlađih godina, nikad ga prije nijesam vidio. Kada su nam se pogledi sreli, on se trznuo i okrenuo glavu od mene u stranu. Istovremeno je podigao kragnu jakne ili gornjeg dijela trenerke. Bilo mi je neobično kako je odreagovao, kada je okrenuo glavu od mene, kada me je vidio – ispričao je Kuljača želeći da pojasni da je tada shvatio da dvojac na motoru ima veze sa pucnjavom.

Mladići na vespi su otišli, kako tvrdi, najvjerovatnije prema Budvi.

U međuvremenu, kako je svjedok ispričao, njegov prijatelj Igor Nikčević otišao je do ,,Trofeja“ da vidi šta se dogodilo.

- Ne sjećam se koliko je vremena prošlo kada se Igor vratio. Rekao je da su ubili Đoleta. Rekao je da je tamo kasapnica i da ne idem. Bio sam u šoku. Ne znam da li sam ustao od stola ili sam nastavio da sjedim neko vrijeme – ispričao je Kuljača.

Navodi da je poslije nekog vremena otišao kući gdje je razmišljao da li da pođe u policiju i ispriča sve što je vidio. Svjedok tvrdi da se konsultovao sa suprugom koja mu je kazala da sam odluči što će činiti, dok mu je otac savjetovao da treba ljudski da postupi.

- Otišao sam u policiju isključivo iz ljudskih razloga, kao bih pomogao, kako bih kazao da sam vidio facu mogućeg ubice i pomogao da se napravi foto robot. Sve sam to uradio jer sam bio prijatelj sa pokojnim Đorđem. Bili smo u izuzetno dobrim odnosima, mnogo sam ga poštovao – ispričao je Kuljača.

Svjedok se juče prisjetio i da je sat prije nesrećnog događaja vidio Boretu koji je žutim ,,opelom“ zastao pored lokala, u kojem je on sjedio sa Igorom Nikčevićem i Ivanom Kolmarem.

SUSRET

- Zaustavio je i auto i počeli smo svi da se smijemo. To nam je bio običaj da radimo kad se sretnemo. Kolmar ga je zvao da sjedne sa nama, potom Igor i naposljetku ja. Međutim, on nas je pitao jesmo li gledali Duleta (Duško Ivanović) i otišao govoreći da ima nekih obaveza – ispričao je svjedok.

Poslije pola ili sat vremena čula se pucnjava.

Kuljača je kazao i da je sa prvooptuženim Vasilijem Rafailovićem prijatelj iz djetinjstva, ali da se nije sa njim često družio jer je porodičan čovjek i većinu vremena provodi sa suprugom i djetetom. Naveo je i da misli da je Ilija Pavlović u vrijeme likvidacije Borete bio u nezboru sa Rafailovićem i da je razlog bila svađa zbog neke djevojke.

- Posljednji put sam Vasilija i Iliju zajedno vidio sedam ili osam mjeseci, a možda i godinu prije ubistva Borete – kazao je Kuljača.

Vasilije Rafailović koji slovi za organizatora ove kriminalne grupe i članovi Ratko Vušović iz Budve i Bjelopoljac Ivan Cicmil su u bjekstvu, dok su na optuženičkoj klupi srpski državljanin Miljan Bulatović i Vladimir Šmanja iz Banjaluke i braća Boško i Ilija Pavlović iz Budve.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 0

Novi komentar