Zbog "nelegalnih aktivnosti"

Grčka protjerala dvojicu ruskih diplomata

Grčka je protjerala dvojicu ruskih diplomata, a još dva su dobila zabranu ulaska u zemlju zbog "nelegalnih aktivnosti" i "miješanja" koje ugrožava "nacionalnu bezbjednost", piše list "Katimerini" pozivajući se na diplomatske izvore.
Objavljeno: 11. 07. 2018 - 11:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Atina je optužila ove diplomate za "pokušaje sakupljanja i širenja informacija, kao i podmićivanja državnih zvaničnika", navodi se u članku.

Isti izvori tvrde da Grčka želi da održi dobre odnose sa Rusijom i promoviše prijateljstvo između dvije zemlje, saradnju među vladama i civilnim akterima sa obje strane.

Oni kažu da se to može postići samo na osnovu pariteta i uzajamnog poštovanja suvereniteta i nezavisnosti dvije države, dodaje list.

"Katimerini" navodi da je Rusija pokušala da interveniše u sferi osjetljivih nacionalnih problema i interesa Grčke na Balkanu, posebno u vezi sa pitanjem naziva Makedonije.

"Diplomatski izvori naglašavaju da se odluka Atine odnosi isključivo na postupke ove četiri osobe, a ne na sveukupan dobar odnos Grčke prema Rusiji", navodi grčki list.

U članku se dodaje da je izvor rekao da će bilo kakav "odgovor" od ruske strane rezultovati dodatnim uzvratnim koracima.

Komentari: 5

Bravo !

11. 07. 2018 - 13:10

Well done Greece !!!!
CRNOGORSKI 007

11. 07. 2018 - 15:10

LEEEE,LEEEEE.NA STA SPADE RUSIJA SVI JE ISCERUJU KAO CIGANKU.
Ponosni i hrabri Grci

11. 07. 2018 - 18:31

Tako se to radi i jasno stavlja do znanja da nema mijesanja u njihove stvari. Svaka im cast.
да би се додворила Америци

11. 07. 2018 - 20:42

Према речима заменика шефа Комитета Савета Федерације Русије за међународне односе Андреја Климова, Москва ће депортовати двојицу грчких дипломата као одговор на одлуку Атине да двојицу руских дипломата прогласи за персоне нон грата.
-

12. 07. 2018 - 01:15

Srbadijo, ............. Ajde kolektino u Donbas, platicemo vam voznu kartu i smjestaj do mjesec dana, .....
Novi komentar