Prekinuto suđenje za pokušaj terorizma

Maksiću pozlilo u sudnici

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. godine, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici. Optuženom Draganu Maksiću pozlilo je u sudnici, pa je pretres odgođen za ponedjeljak, 16. jul, u 9 časova.
Objavljeno: 12. 07. 2018 - 10:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

TOK SUĐENJA:

10:30 „Zbog Maksićevog zdravstvenog stanja današnji pretres se prekida, a nastavak određuje za 16. jul u 9 časova“, kazala je sudija Mugoša.

10:25 Maksić je, kako saznajemo, odveden u Hitnu pomoć. Današnji pretres se neće nastaviti.

9:54 Optuženom Draganu Maksiću pozlilo je u sudnici. Data je pauza do 10:30.

9:50 Čita se uvid u dokumentaciju o kupovini avionskih karata za Novu srpsku demokratiju u agenciji Fly Montenegro.

9:48 Advokat Radosavljević smatra da pomenuti ugovor ne sadrži formalne elemente ugovora o djelu.

Bez obzira na sadržinu ovog dokumenta, on je pravnički nepismen“, dodaje on.

9:45 Tužilac Čađenović naglašava da je optuženi Ananije Nikić zadužen u firmi Eko Montenegro za dva vozila, te da je u toj firmi obavljao poslove vozača, a da je Ljiljana Nikač obavljala prevodilačke poslove.

On je samo obavljao poslove vozača, odnosno opslužitelja vozila“, ističe tužilac.

Advokat Jovanović kazao je da Nino Nikić nema nikakvo svojstvo u ovom postrupku, da nema jedinstveni matični broj, te da ne zna o kome se radi.

9:43 Pročitan je ugovor o djelu preduzeća Eko Montenegro.

9:40 Čita se dopis Crnogorskog Telekoma od 13. marta 2017. godine. Radi se, kako kaže tužilac Saša Čađenović, o provjeri specijalnih telefona i kako se oni registruju na mrežama mobilnih operatera.

9:39 Advokat Dušan Radosavljević kaže da juče nije u cjelosti pročitan odgovor Ministarstva pravde SAD-a, kako je to traženo zamolnicom Specijalnog tužilaštva.

9:34 Suđenje je nastavljeno. Advokat Dejan Klikovac dostavio je sudu zamjeničko punomoćje za advokata Dražena Medojevića.

9:10 Sudija je dala pauzu do 9:30, kako bi se pribavilo punomoćje Dušićevog advokata. 

9:08 Sudija je kazala optuženom Milanu Dušiću da ga, po zamjeničkom punomoćju njegovog advokata Dejana Klikovca, ne može braniti advokat Miroje Jovanović, koji je i branilac optužene Branke Milić, jer postoje kolizije u njihovim odbranama.

Dušić je onda odlučio da njegovog branioca mijenja advokat Dražen Medojević.

9:07 Sudija Suzana Mugoša konstatovala je prisustvo optuženih, odbrane i tužilaštva.

Na jučerašnjem ročištu je saopšteno da su lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević u 2016. godini, kada je prema navodima iz optužnice pripreman teroristički napad, često putovali u Moskvu, dok su u 2014. i 2015. godini Rusku Federaciju posjetili samo jednom, pokazale su analize sa graničnih prelaza za ova dva optužena.

U izvještajima sa graničnih prelaza navodi se da je Ananije Nikić u odnosu na kojeg je postupak razdvojen, u 2016. godini više puta posjećivao Moskvu i to najčešće u društvu Andrije Mandića.

- Milan Knežević je u 2014. godini Moskvu posjetio samo jednom da bi se broj posjeta Ruskoj Federaciji u 2016. godini znatno povećao. Primjećujem da su Kneževićevi odlasci u Moskvu intenzivirani krajem juna i jula 2016. godine. Neki odlasci za Moskvu se poklapaju sa datumima odlaska Nikića za Moskvu - kazao je specijalni tužilac Saša Čađenović

On je istakao i da je optuženi Mandić takođe više puta odlazio u Moskvu u godini pokušaja nasilnog ulaska u crnogorski parlament, kao i da je sa njim često putovao Ananije Nikić.

- Zajedno su išli i u Beč - kazao je tužilac.

S druge strane, odbrana nije smatrala ništa spornim to što su Mandić i Knežević odlazili često u Moskvu. Oni su pojasnili da su Knežević i Mandić politički lideri, poslanici u parlamentu i da je brojnost njihovih putovanja vezana isključivo za posao kojim se bave.

- Ovaj dokaz nema nikakve veze sa krivično-pravnom odgovornošću - kazao je Mandićev branilac, advokat Dražen Medojević

 

Komentari: 2

Predlog Sudu

12. 07. 2018 - 09:59

Maksića treba obući u "srpsku narodnu nošnju" sa sve četničkom kamom za pojasom. Možda mu ne bi pozlilo kada bi bio adekvatno obučen, onako kako u msce traži. ...................................
KOMITA

12. 07. 2018 - 15:55

POSLIJE MOLE SUD ,,OSUDITE ME ,ZAVRSITE VISE,ODUGOVLACI SE,,SVAKI PUT U OPSTRUKCIJI PO JEDAN JE BOLESTAN .PITAM IH KO IH JE ZVAO DA DODJU U CG I DIZU USTANKE ,JESULI MISLILI DA JE JOS 2 SV RAT,SAD STE BOLESNI MOLITE.TRAZITE MILOST A STA STE HTELI DA URADITE CG ,DA JOJ PROLIJETE KRV.MOLIM SUD BEZ MILOSTI KAO U TURSKOJ.
Novi komentar