Već dvije sedmice

Pacijentkinje bez lijeka za rak dojke

Pacijentkinje oboljele od najtežeg oboljenja raka dojke već dvije sedmice ne mogu da u državnim apotekama Montefarma na recept podignu lijek “aremed” što im znatno otežava liječenje.
Objavljeno: 12. 07. 2018 - 07:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pacijentkinja koja se obratila redakciji Dana ističe da lijeka koji se podiže na recept nema već izvjesno vrijeme, a ne mogu da nađu ni zamjensku terapiju, pa su ostali bez tableta.

Pojašnjava da im veliki problem predstavlja to što kada počnu sa korišćenjem te terapije ne smiju da uzimaju druge tablete za liječenje karcinoma dojke i primorane su da čekaju da lijek stigne u apoteku.

Direktor Montefarma Radoman Dragaš kazao je za Dan da je isporuka kasnila iz razloga što proizvođač nije imao lijek.

“Zbog problema kod proizvođača, lijek “armed” u poslednjih nekoliko dana nije bio dostupan građanima u svim apotekama. Lijek danas ili sjutra stiže u apotekarsku ustanovu Montefarm i biće distribuiran našim apotekama. Isporuka se nalazi na carini i očekujemo da će uskoro biti riješen problem sa nedostatkom lijeka. Inače, sve apoteke Montefarma su snabdjevene dovoljnom količinom ljekova”, ističe Dragaš.

Komentari: 1

Boranija

12. 07. 2018 - 08:13

Glavno da je lijek na carini, to sto pacijentkinje dvije nedjelje cekaju - nikom nista. Vjerujem da sestra, zena, majka direktora Montefarma, ne daj boze, imaju istu bolest ne bi ovako lagano prevalio preko usta komentar da- danas, sjutra ljekovi dolaze. Ali, sto bi rekao Brcko Brckovic- mi smo boranija...
Novi komentar