Saopštio potpredsjednik GP URA

Bojkot parlamenta do ispunjenja uslova

Odluka o bojkotu parlamenta donijeta je još 2016. godine i to od svih opozicionih partija. Kao što je javnost upoznata, nijedan od ispostavljenih zahtjeva do današnjeg dana nije ispunjen, te stoga ne postoje uslovi za naš povratak, saopštio je za Dan potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Filip Adžić.
Objavljeno: 12. 07. 2018 - 08:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je rekao da u toj stranci politiku ne doživljavaju kao nečasno zanimanje, te da su oni crnogorskim građanima obećali da do ispunjenja uslova neće učestvovati u radu parlamenta.

"A za nas data riječ ima težinu zakona. Svakako da bi naše dalje djelovanje imalo mnogo veću težinu da se pojedine partije nijesu bezuslovno vratile u parlament i time olakšale poziciju vladajućoj koalidiji. I pored toga, mi ćemo istrajati u nastojanju da sprovedemo plan koji su prepoznali i svesrdno podržali komesar EU za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han, visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federika Mogerini, kao i predstavnici drugih važnih međunarodnih institucija u Crnoj Gori", ukazao je Adžić za Dan.

On smatra da je opozicija u dosadašnjem djelovanju pokazala visok stepen neodgovornosti i međusobne podijeljenosti.

Vrlo često, kako kaže, trošilo se mnogo vremena i energije na međusobnim obračunima u kojima URA nikada nije započinjala sukob, ali to svakako ne umanjuje lošu sliku koja se generalno stvorila kada je opozicija u pitanju.

Osvrćući se na odluku Neđeljka Rudovića da podnese ostavku na stranačke funkcije, Adžić je rekao da je Građanski pokret URA prepoznat kao partija koja oaštini različitost i slobodu svakog pojedinca.

"Stoga ne možemo očekivati da uvijek prevlada jedinstveno mišljenje. Rudović je iznio argumente koji očigledno nijesu bili dovoljni da ubijedi većinu u ispravnost njegove vizije i zbog toga ne možemo optuživati druge partije ili kolege koji se sa njim nijesu složili. Cijenimo i poštujemo čin Rudovića, koji je na nesvakidašnji način za crnogorsku političku scenu pokazao odgovornost, javni moral i široki demokratski kapacitet, a čime je URA još jednom demonstrirala suštinsku razliku u odnosu na političke konkurente. Ali isto tako moramo naglasiti da pokret URA ostaje otvoren za saradnju sa svima koji su raspoloženi za jačanje građanskog bića Crne Gore. U toj borbi za bolju, pravedniju i prosperitetniju Crnu Goru svi su dobrodošli ako žele partnerski i iskreni odnos, a nikako ucjenjivački", naglasio je Adžić.

Komentari: 6

Cupa

12. 07. 2018 - 10:51

Hahha, kakva grupa komedijaša koje prevodi vrhovni kikirez Bečić. I koga briga šta će oni da urade, kad je u skupštini 90 odsto poslanika
Mala štetočina

12. 07. 2018 - 11:02

Ne bojkotujete vi parlament, redovno uzimate svaki cent!
Za Draška

12. 07. 2018 - 11:35

Jeli Filip Adžić urednik ovog portala, pa ne objavljujete komentare?
U dva klika ?

12. 07. 2018 - 14:45

"Je li" . "Li" se pise odvojeno. Kako bi bilo da prosetas do portala koji objavljuje tvoje komentare?
psihijatar

12. 07. 2018 - 12:22

Hehehe......Koji cete nam u skupstini.....sjedite dje ste ni za djeste nijeste...Jeli vam to Rudovic reka da nastavite bojkot
URA

12. 07. 2018 - 14:37

Ujsto Nemanja !!
Novi komentar