Izjavio bivši predsjednik Srbije

Papa ne može u Srbiju bez odobrenja SPC

Bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je 2016. godine pozvao papu Franja da posjeti Srbiju.
Objavljeno: 12. 07. 2018 - 08:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Međutim, kako je naveo, u tom pozivu je naveo da do posjete može doći samo ako se sa tim saglasi i SPC.

"Vatikanska administracija je u jednom momentu prenebregla moj izričit i jasno iznijet stav, da do posjete pape ne može da dođe prije nego što za nju bude dobijena saglasnost i Srpske pravoslavne crkve", rekao je Nikolić za "Novosti".

Reagujući na izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o razlozima otkazivanja te posjete, Nikolić je kazao da je papu pozvao "isključivo u svojstvu predsjednika Srbije", kao i da je u pozivu naveo da do posjete može doći samo ako se dogovori i susret pape Franja i patrijarha SPC Irineja, jer kako je rekao, "papa nije samo državni, već i vjerski poglavar".

"Vatikanska administracija je u jednom momentu prenebregla moj izričit i jasno iznijet stav da do posjete pape ne može doći, prije nego što za to bude dobijena saglasnost i SPC. Obavijestili su me da njihovi predstavnici dolaze u Srbiju u januaru 2016. godine kako bi pripremili posjetu pape koju on planira za maj iste godine. Reagovao sam odmah i podsjetio ih da do posjete, pa samim tim i njene pripreme, ne može doći bez saglasnosti SPC", rekao je Nikolić.

Komentari: 5

Mišo

12. 07. 2018 - 10:04

Tako ti je to kad ti predsednik države ima nepuna 4 razreda srednje građevinske škole i iskustvo magacionera u građ. preduzeću sa izgradnje pruge Beograd - Bar. Pravoslavni fanatik, četnički vojvoda, predsednik Srbije. Pa mi smo poslednja rupčaga u Evropi!
Momčilo,Pljevlja

12. 07. 2018 - 11:04

Nije ni ovaj sadašnji mnogo bolji...osim da je bolji blefer... pozdrav druže Mišo !
Zao mi je Srbije!

12. 07. 2018 - 18:42

Casna rijec. Pate normalni ljudi dok ovi idioti mraka insistiraju da i Srbija ostane u vjecnom mraku koji njima i te kako odgovora.
@

12. 07. 2018 - 12:35

21 VIJEK.ZAGLEDAJTE SE U OVE LJUDE I NJIHOVE ZLATNE KRSTOVI I GLUPU PRICU O PONEDELJKU UTORKU...SUBOTI I PREMORENOME BOGU KOJI JE U NEDELJU MORAO DA ODMORI.SJETITE SE SILOVANIH DJECAKA(PO SOPSTVENOM PRIZNANJU) PROSVERCOVANOJ DROGI I DRUGIM NEPOCINSTVIMA.PREPOZNAJETE LI NA SLICI IKOGA DA I NAJMANJE LICI NA PATRIJARHA PAVLA ILI VISE NA ULICNE RAZBOJNIKE.
Dokle ce nam Sotona krojiti su

12. 07. 2018 - 14:31

Pozvati Papu u Crnu Goru , i osloboditi je od uticaja Sotone
Novi komentar