Saopšteno iz ministarstva

Osam klastera zadovoljilo uslove za dobijanje subvencija

Ministarstvo ekonomije odobrilo je osam aplikacija u okviru Javnog poziva za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za 2018. godinu.
Objavljeno: 12. 07. 2018 - 10:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Na Javni poziv, koji je bio otvoren od 10. maja do 18. juna, aplikacije je dostavilo 16 klastera, od kojih je osam, zbog neispunjenosti i administrativih uslova odbijeno, dok je preostalih osam aplikacija ispunilo sve uslove i prihvaćeno za dodjelu subvencije”, saopšteno je iz Ministarstva.

Klasteri čiji su projektni prijedlozi odobreni su: NVO Udruženje drvoprerađivača Berane, NVO „Probaj domaće“ Podgorica, NVO Agro-turistički klaster Župa Nikšić, NVO Klaster drvoprerade Rožaje, NVO Agro Me Podgorica, NVO Udruženje drvoprerađivača Plav, NVO Udruženje drvoprerađivača Andrijevica i NVO Klaster drvoprerade Žabljak.

“Administrativnu provjeru nije prošlo pet aplikacija dostavljenjih od strane sljedećih klastera: NVO Crnogorski savez malinara, Bijelo Polje, NVO Crnogorski pršut, Cetinje – 2 aplikacije, NVO Klaster turizma i kreativne industrije Bar i NVO Klaster agroturizam Nikšić, dok su tri prijave pristigle putem preporučene pošte bez adrese i naziva pošiljaoca i one nisu otvarane i nisu prošle administrativnu provjeru”, dodaju oni.

Sa selektovanim klasterima, nakon žalbenog perioda, u planu je potpisivanje Ugovora o dodjeli subvencije, čime će sve započeti realizacija projekata, čiji će tok pratiti Ministarstvo.

Ministarstvo ekonomije će u ovoj godini za podršku razvoja klastera izdvojiti 150.000 eura, a maksimalan iznos subvencije po jednom projektu je do 15.000 eura.

Cilj Programa podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori je finansijska podrška efikasnijem funkcionisanju inovativnih klastera i njihove bolje promocije, sve u pravcu ostvarivanja bolje konkurentske pozicije preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća na nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Komentari: 0

Novi komentar