Ipak najavljuju žalbu

UCG: Odbijen zahtjev da se Vojvodić vrati na mjesto rektora

Univerzitet Crne Gore saopštio je da će uložiti žalbu na odluku Osnovnog suda u Nikšiću koji je presudio da je bivša rektorka Radmila Vojvodić nezakonito smijenjena i u saopštenju naveo da je odbijen zahtjev da bude vraćena na mjesto rektora.
Objavljeno: 12. 07. 2018 - 15:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tužbom je traženo da se poništi odluka Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore o razrešenju prof. Radmile Vojvodić sa funkcije rektora kao i da se Univerzitet Crne Gore obaveže da uspostavi stanje koje je bilo prije donošenja ove odluke Upravnog odbora, navodi se u saopštenju Univerziteta.

„Radi jasnoće, drugim dijelom tužbenog zahtjeva je suštinski traženo da prof.Radmila Vojvodić bude ponovo rektor. Sud je prihvatio zahtjev u dijelu u kojem je tražen poništaj odluke o razrešenju. Međutim, sud je nedvosmisleno odbio kao zahtjev kojim je traženo da Univerzitet Crne Gore uspostavi stanje kakvo je bilo prije donošenja odluke Upravnog odbora, u suštini zahtjev da prof. Radmila Vojvodić ponovo bude rektor“, navodi se u saopštenju

Kako se dodaje, uvjereni  su da je odluka o razrešenju prof. Radmile Vojvodić zakonita i opravdana te će kako navode izjaviti žalbu u zakonskom roku.

Komentari: 8

Dulence

12. 07. 2018 - 15:19

Bjelica, koliko je odštete UCG platio do sada od tvojih nezakonitih odluka? Ti si slučaj za specijalnog tužioca jer svjesno činiš ogromnu štetu državi i instituciji.
Srcolomoac

12. 07. 2018 - 15:22

Žalba ne sprječava Vladu da smijeni odgovrne za nezakonit rad, nesposobnost, revanšizam i terorisanje UCG. To joj je poslednja prilika da krene sa ispravljanjem svoje pogrešne politike u sektorima nauke i visokog obrazovanja.
Advokat

12. 07. 2018 - 15:27

Bjelica i Danio nejaki, pišu ova saopštenja. Ona nije ni tražila da ponovo bude rektor. Konsultujte nekoga ko zna prije nego se ovako prosipate. Recimo uvaženog senatora Koraća sa Pravnog koji je svo ovo vrijeme bio nijem za pravni teror grupice koju vodite. Kakvi penali!
Sele

12. 07. 2018 - 15:27

Što volim kad Duško konobar i Danilo nejaki pokušavaju da čitaju presudu između redova.
Vladar

12. 07. 2018 - 15:39

Neće ona više za rektora. Dolazi za predsjednika UO kao novi predstavnik vlade u UO. Bježite miševi.
KOMITA

12. 07. 2018 - 15:48

ZAMISLITE KAKVA JE ONA ,KADA JE KOLEKTIV NECE,I KAKO ONA SA NJIMA DA SARADJUJE,TREBALA JE NA VRIJEME OBRATI NA NJENO PONASANJE.
Dok

12. 07. 2018 - 18:03

sud je nedvosmisleno odbio kao zahtjev kojim je traženo da Univerzitet Crne Gore uspostavi stanje kakvo je bilo prije donošenja odluke Upravnog odbora.... Hahahahahaha, je li ovo Bjelica ovako razumio odluku suda,hahahahaha Tuznoga Univerziteta i pravnog tumacenja presude....
Niksicki studenti

12. 07. 2018 - 23:40

Vala Bjelica, precerao si u tvojim ingerencijama i nedjelima. A kako stizes da radis na Univerzitetu, da radis na 20 predmeta na ojadjelom difu u Niksicu, da pises po 2-3 naucna rada dnecno, da si mentor diplomcima, magistrima, doktorima...Kako stizes da napises 10 knjiga gidisnje, kako stizes da budez gostujuci prof. na fakultetima van CG....pa covjece je li ti malo?Obogatio si se na racun fakulteta, sve si sto vrijedi na fakultetu u Niksicu djavolu dao, ostavio poslusnike i klimoglavice. Drugi ti pisu knjige, koje nikada procitao nijesi, nijesi svoj rad naucni nikad samostalno napisao... I ti si sad glavna faca na crnogorskom Univerzitetu, e propalo se dabogda.
Novi komentar