Dežulović ocijenio

Hrvati ne znaju da slave na simpatičan način

Hrvatski novinar Boris Dežulović kaže za RSE da je plasman Hrvatske u finale Mundijala veličanstvena priča, ali da Hrvati ne znaju da slave na simpatičan način.
Objavljeno: 13. 07. 2018 - 16:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je dodao i da se plaši zbog toga.

"Svaka njihova sportska pobjeda, naročito fudbalska, zna često, nažalost, otklizati u incident. Kada bi se dogodilo da Hrvatska pobijedi, te na dostojanstven, ali, naravno, potpuno euforičan način proslavi pobjedu, onda bi fudbal dokazao da može ono što ne može politika", kaže Dežulović.

Kako se navodi, fudbal je Hrvatsku doveo u trans, zaboravilo se da je zdravstvo u raspadu, da su neizvjesne penzije, da mladi odlaze iz Hrvatske, na šta Dežulović kaže da fudbal, između ostalog, i služi za to.

“Domaćin želi da pokaže ili političku dominaciju i moć ili da sakrije krizu. To je ona druga, tamnija strana fudbala. Rusija to radi s organizacijom Mundijala, kao i organizacijom Olimpijskih igara. Putin želi da demonstrira moć nove Rusije. Dok imamo jedan fantastičan uspjeh, u ostatku Hrvatske se obavljaju prljavi poslovi dok je nacija prikovana ispred televizora. Ako kriminalac ima nekakav plan, onda je Mundijal idelno vrijeme za ostvarenje takvog plana. I dio njihovih planova je da se nepopularne odluke donose u ovo vrijeme“, ističe Dežulović.

Osvrnuvši se na slučaj “prebrojavanja krvnih zrnaca“ golmana Danijela Subašića, rekao je da je Hrvatska imala velike igrače koji su bili srpske nacionalnosti, kao i da je uvijek bila ista priča.

“Svi su znali da su oni Srbi, ali se to nije naglas izgovaralo, niti su to oni sami izgovarali, a često su demantovali. To je tužna strana te priče. Ako si, na primjer, Bosanac ili Brazilac, možeš ponosno reći da si Brazilac, ali ako si hrvatski Srbin, to ne samo da ne možeš reći, nego ćeš tvrditi i naglašavati da si Hrvat“, istakao je Dežulović.

Komentari: 5

Vuk

13. 07. 2018 - 16:48

Bravo Dezulovicu! Svaka cast na tekstu, da je bilo vise takvih hrvata ne bi bilo rata. Svaka cast i duboki naklon od mene gispodine.
kiko

14. 07. 2018 - 03:37

Na Hrvatsku je napravljena klasicna agresija od strane JNA i raznih paravojski poslije od srbije, pripremljene pobune tamosnjih srba i izvrtanje istorije nije sigurno bila namjera Dezulovica, ako nije sasa smozga. Tako da teorija da je bilo vise takvih hrvata ne pije vodu nidje bez u srpsku crkvu i istoriografijuu koje je obicno operisana od istine. A rec cu mu za ovaj duboki naklon, milo se mu bit haha
Boki

13. 07. 2018 - 17:37

Da, i nazalost zbog toga jednostavno ne mogu da navijam za njih. Balkanci uvijek ostaju balkanci.
Rade

13. 07. 2018 - 22:14

Jako cijenim ovoga čovjeka, ali je potpuno promašio da ne kažem ispao smiješan sa ovim tekstom. Pokušaj da nam pojasniš Borise Dežuloviću kako se to navija za svoju zemlju, a da nijesi u euforiji?!? Pritom, Hrvatska je u finalu SP-a što se graniči sa nemogućim i nevjerovatnim. Jednom u 1000 godina. Pa jel trebaju ljudi u Hrvatskoj da sjede pored tv-a, gledaju finale, pijuckaju "ožujsko" i grickaju čips. Ne Borise. Treba da gori Hrvatska!!!
kiko

14. 07. 2018 - 03:42

Idiotski teks, na moje veliko iznenadjenje jer je obicno ostar ali na mjesto. U stvari radi se o jednoj jedinoj recenici, ciji je dio uzet za naslov, u velikome tekstu ali duh je izasa iz boce i nasi kolonijalni novinari i urednistva nijesu mogli docekat da ga copy paste ne objave. Evo 2-3 dana kace se na njega sa velikim odobravanjem najgori nacionalisticki sljam. Doslo im je ka kec na deset.
Novi komentar