Počinje U20 Evropsko prvenstvo, cilj Crne Gore opstanak

Nakon brojnih pehova što zbog povreda, što zbog otkaza, izabranici Dušana Dubljevića žele opstanak u A diviziji.
Objavljeno: 14. 07. 2018 - 10:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Da je vjera u to opravdana pokazao je i turnir u Istanbulu gdje je naš oslabljeni sastav parirao rivalima koji su favoriti za medalju na prvenstvu kontinenta.

"Taj turnir je bio najjači u Evropi za ovo godište, učestvovala su makar tri favorita za osvajanje zlata. Dobro smo parirali svima i pored svih pehova i tamo su nam po dva igrača bila van tima na svakom meču tako da smo dobro odgovorili najjačim selekcijama. To nam daje optimizam da dođemo do opstanka. Imamo tešku grupu, ukrštamo se takođe sa vrlo kvalitetnim timovima. Poslije svih nedaća, i na samim pripremama još dva igrača su iskočila i neće biti u timu tako da ne možemo ništa da tražimo drugo nego da izborimo opstanak, što bi bio uspjeh poslije svega." kaže selektor Dušan Dubljević.

Rivali u grupi su Litvanija, Velika Britanija i Turska, nakon toga se ukrštamo sa grupom B u kojoj su Hrvatska, Francuska, Španija i Ukrajina.

Plasman u četvrtfinale garantuje opstanak, poraz u osmini finala donosi još dvije utakmice u kojima bi pobjeda donijela mjesto u A diviziji i narednoj generaciji.

"Svakoj utakmici prilazimo sa ciljem da pobijedimo, da pokušamo da dobijemo. Prva utakmica najteža protiv Litvanije, želimo da damo sve od sebe. Sljedeća je Velika Britanija, tu će biti bađ malo vremena za odmor, a to nam je prioretitna utakmica u prvoj fazi, kasnije ćemo vidjeti. Bitno je da izbjegnemo posljednje mjesto u grupi, mada je realno teško reći da li ima lakšeg protivnika u grupi sa kojom se ukrštamo." zaključio je selektor.

Prva utakmica je 14. jula u 18 sati protiv Litvanaca.

Na konačnom spisku su:

Vuk Popović

Milan Hajduković

Pavle Jovićević

Radule Raspopović

Milić Starovlah

Andrija Slavković

Marko Simonović

Vladan Kaluđerović

Nikola Parača

Bogosav Božović

Miloš Popović

Matija Jokić

Komentari: 0

Novi komentar