Potpisan sporazum crnogorskih uruženja u Srbiji

Na inicijativu Uprave za dijasporu, danas je u Beogradu potpisan sporazum o međusobnoj saradnji nacionalnih udruženja Crnogoraca u Republici Srbiji za zajednički nastup na izborima za savjete nacionalnih manjina koji će se održati na jesen ove godine.
Objavljeno: 14. 07. 2018 - 15:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sporazum je potpisalo 13 udruženja iz svih krajeva Srbije - Beograda, Novog Sada, Subotice, Aleksinca, Vrbasa, Kule, Lovćenca, Feketića, Crvenke, Zmajeva i Malog Iđosa.

Ovim sporazumom se nacionalna udruženja Crnogoraca u Republici Srbiji, čije se aktivnosti temelje na afirmaciji i zaštiti crnogorskih identitetskih vrijednosti, obavezuju da meusobno sarađuju na predstojećim izborima za izbor članova Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji. Udruženja, potpisnici sporazuma, će, kako je najavljeno, u međusobnoj komunikaciji i saradnji, uz uvažavanje interesa cjelokupne crnogorske manjine u Srbiji, formirati jedinstvenu elektorsku listu za formiranje budućeg nacionalnog savjeta koji će u svom radu na produktivniji i kvalitetniji način opravdati svrhu svog postojanja kroz konkretne projekte u aktivnosti usmjerene na promociji Crne Gore u Srbiji, naše manjine u ovoj zemlji i zaštiti njenih posebnih prava na polju očuvanja identiteta, tradicije, kulture i obrazovanja.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su predstavnici Uprave za dijasporu, a sporazum je, kako je naglašeno, otvoren za sva zainteresovana crnogorska udruženja u Republici Srbiji.

img-2412e7decfc5dc2668ec7c3d9636f4f4-v

Komentari: 15

Boško

14. 07. 2018 - 16:22

Malo vas je u Srbiji, nema ništa od toga dukljani.
Mlati iz mrznje

14. 07. 2018 - 17:08

Malo za sta? Za odvajanje od Srbije? Malo za zajednicko djelovanje? Malo za ...? Vama mrznja ne da sansu razumu. Vi ste jedinstven narod koji ni sa kim ne moze. Albanci su se odvojili. manjene ste pritiscima razjurili, ... I ovoliko koliko je ostalo jeste pravo cudo, obzirom sa kakvim psihopatama zive.
Sovereign

14. 07. 2018 - 20:00

Обурдаће ову клоунаду Слободан Јовановић који не избија из Београда ни љети.
Podrška

14. 07. 2018 - 18:32

A đe je ambasador Đaga, da ih podrži. Ne smije doć, od Mirka Zečevića, jer je sve radio da ih razbije, a ne ujedini. Za to ga otvoreno proziva Zečević
CiNick

16. 07. 2018 - 03:55

Džabe trud, zna se da iza svega stoji upravo Źaga, da je ..... u njegovo ime i po njegovoj naredbi okupio iste .....
Blam

14. 07. 2018 - 20:02

Kakav je ovo blam sa ovim likovima i ovim nesojem zekonjom...
Mihailo,Bgd

14. 07. 2018 - 21:45

Spriječen da učestvujem, vjerujem u dobre namjere i kolektivnu korist ujedinjenja pripadnika CNM u Srbiji,. Potrebna je veća solidarnost i jedinstvo oko Programa afirmacije i zaštite crnog. nac. identiteta. Ovo je jedini put da se spriječi kompromitacija čestite ideje, od strane profesionalnih Crnogoraca i od mentaliteta "zemljoradničeke zadruge". Puna podrška ovim aktivnostima sai nadom da će to prepoznati i pokazati i matica država CG..
Dorćol MNE

14. 07. 2018 - 23:18

Opet ista greška. Opet je Mirko zeznuo Upravu. Pa on je predstavnik Ukrajine u Savjetu za iseljenike ;-) Na ovom sastanku su sve likovi koji su obrukali crnogorsku zajednicu u Srbiji proteklih 4 godine. Svi su oni i sad dio Nacionalnog savjetakoji je najgrđi u Srbiji. Pare se troše na putne troškove, ugostiteljske usluge i pjevačice. Za dvije godine su imali samo dvije sjednice. Samo ih je trka za parama sastavila. Niti jedan ozbiljan intelektualac nije uključen. Uprava se zaigrala vrlo loše, vrlo loše...
Niko

15. 07. 2018 - 09:20

Da li? Ili je ista Uprava OPET odabrala istu ekipu, da i u naredni mandat FINGIRAJU brigu za Crnogorce. Jer, samo budala će očekivat da za Crnogorce brinu oni koji slave podgoričku skupštinu i na crnogorske kape prišivaju ocila, a koji su članovi "crnogorskoga" Nacionalnoga savjeta, bili i evo ih opet. Kako su se S.Milošević i F.Tuđman dogovorili da Srbi nestanu iz Hrvatske, tako se i M.Đukanović dogovorio s A.Vučićem da crnogorski "remetilački faktor" nestane iz Srbije.
Radonja - Sombor

15. 07. 2018 - 10:07

Mije došao šef Uprave, no je poslao zamjenu da obavi "prljav posao". Nevjerovatan skup razbijača i brukača crnogorske zajednice u Srbiji. Ako je išta dobro, to je da su na jedno mjesto skupljeni. Ako je to bila namjera, onda je ovo dobar potez. No kako prevariše nesrećnog Ljubetu... Trebali su se slikati sa kapama sa 4s koje Balandžić iz Kule stavlja đeci iz folkora kad igraju po Beogradu. Evo ga i on tu, blago skupu sa njim. Tu su i par jeftino kupljena nebitna lika iz Lovćenca, tu je sadašnji "predsednik" Nac. savjeta iz sela Zmajeva koji za godinu dana nije uspio da održi nijednu sjednicu, tu je i Simović koji po Vrbasu promoviše Matiju Bećkovića, tu je i radikal B. Marković iz Novog Sada. Sjajna ekipa.
Toronto - Ontario - Kvebek

15. 07. 2018 - 12:35

Ne vjerujemo da je ovo istina. Zašto bi vladin organ iz druge zemlje (pa makar bila i naša postojbina) fingirao stvari i to javno, miješao se u unutrašnje stvari druge zemlje, podržavao neke sumnjive osobe i skupine. Ovo se iz aviona vidi da je potez za razdor a ne za ujedinjenje. Ovo je lažna vijest, nije u Ministarstvu inostranih djela CG baš takvo rasulo.
Niko

15. 07. 2018 - 20:13

Ovi anonimusi do juče su jedni druge nazivali kriminalcima i šljamom, a treba im vjerovati, odlično se znaju. Svi su zavlačili ruke u kasu NSa, za po par hiljada eura, pa ih sad drže u šaci nalogodavci iz Podgorice i udarna pesnica ambasador, koji je "došao u svoju zemlju". Crnogorski režim na sve načine pokušava zatrijet crnogorske organizacije dijaspore, dok u isto vrijeme protežira udruženja Bošnjaka, Albanaca i Srba.
Niko

15. 07. 2018 - 20:23

Naslov je pravi! Odista je riječ o crnogorskim URUŽENJIMA.
Nikšićanin na Majni

15. 07. 2018 - 21:44

Meni ja ža ovo dvoje iz Uprave za dijasporu što se znoje i snebivaju đe su ih poslali, pošto onaj glavni koji kolo vodi po Upravi nije stio doć na ovu bruku.
Мирослав Ђукић

25. 07. 2018 - 13:02

"Potpisan sporazum crnogorskih uruženja u Srbiji ". Мислим да су Црногорци, активним доприносом режима у Подгорици, толико "уружени", да им додатна "уружења" не требају!
Novi komentar