Milan Knežević, predsjednik DNP-a i jedan od lidera DF-a

Intenzivno razmišljamo o protestima na jesen

Rad parlamenta u punom kapacitetu ponovo je ugrožen nakon novih najava krivičnog gonjenja Nebojše Medojevića zbog njegovih diskusija u Skupštini - kazao je u intervjuu Pobjedi Milan Knežević, predsjednik DNP i jedan od lidera DF-a.
Objavljeno: 16. 07. 2018 - 06:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
Intenzivno razmisljamo  o protestima na jesen
Foto: Ivana Bozovic

Knežević je, na pitanje kada će zvanično predložiti parlamentu da se redovno skupštinsko tijelo bavi izbornim zakonima, umjesto ad hok radna grupa koju predlaže Ura, rekao da DF, ukoliko se nastavi progon njegovih lidera zbog saopštenih stavova, ne bi trebalo da učestvuje u radu ni redovnog, niti ad hok parlamentarnog tijela.

- Lično sam mišljenja, ako se nastavi ovaj neprimjereni progon lidera i funkcionera DF-a, i to zbog saopštenog stava koji nam Ustav garantuje, da ne bi trebalo da učestvujemo u radu bilo kakve parlamentarne ili ad hok radne grupe koja bi se bavila izmjenama izbornog zakonodavstva. Ako neko misli da nas institucionalno teroriše na dnevnom nivou, a da sa druge strane dobije konstruktivnost i mirno prihvatanje uloge vječite žrtve, onda je u grdnoj zabludi. Nedavno sam saopštio u Skupštini da će svaki novi napad na DF prouzrokovati našu kontraofanzivu, a to znači da ćemo koristiti sva raspoloživa demokratska sredstva za odbranu naših ljudskih i političkih uvjerenja – rekao je Knežević.

POBJEDA: DF je najavio mogućnost organizovanja protesta na jesen. Hoćete li ovoga puta pozivati opoziciju, s obzirom na to da su raniji pozivi bili uzaludni?

KNEŽEVIĆ: Demokratski front intenzivno razmišlja o organizovanju protesta na jesen. Svako ko istinski želi da učestvuje u demokratskim akcijama protiv režima dobro je došao i nije mu potrebna nikakva posebna pozivnica.

POBJEDA: Koji je ključni razlog zbog kojeg DF ponovo razmišlja o protestima?

KNEŽEVIĆ: Posljednja aktivnost SDT-a da nakon njegove diskusije u Skupštini pokrene postupak protiv Nebojše Medojevića, osim što predstavlja brutalno gaženje Ustava, istovremeno je i najava novog obračuna sa poslanicima DF-a zbog saopštenog stava u parlamentu ili javnosti. Pošto je doživio klasični politički nokaut u raspravi sa poslanicima DFa, Milivoje Katnić nakon buđenja iz kome ponovo kreće u obračun sa liderima Fronta, i to po jasnim instrukcijama Mila Đukanovića i Duška Markovića. Zbog toga se u Predsjedništvu DF-a, ali i organima konstituenata ovog saveza, intenzivno razmišlja i o organizovanju novih protesta na jesen, kao jednog od odgovora na najnoviji napad kriminalizovanih djelova pravosuđa i režima.

Ako neko misli da može, gazeći Ustav, ućutkati poslanike i lidere DF-a da građanima saopštavaju istinu, i na taj način uvesti opštu cenzuru kao jedini obrazac ponašanja, onda se mora pripremiti na dugu političku borbu sa našim savezom, u kojoj nećemo ni za pedalj odstupiti.

POBJEDA: Raniji protesti nijesu donijeli rezultate koje ste očekivali. Na osnovu čega vjerujete da će ovoga puta uspjeti?

KNEŽEVIĆ: I prošli protesti su pokazali da postoji narodna energija koja ne pristaje na pokoravanje i galopirajući fašizam koji ulazi u sve pore crnogorskih institucija. Da nije bilo opozicione izdaje i ulaska u Vladu Mila Đukanovića, danas bismo imali demokratsku vladu posvećenu interesima crnogorskih građana.

POBJEDA: Kako komentarišete ocjene Neđeljka Rudovića da je politika Ure i Demokrata imala ,,prevashodni cilj da nanese štetu opoziciji“?

KNEŽEVIĆ: Stav Neđeljka Rudovića predstavlja samo potvrdu da je koalicija ,,Za 21.vijek“ isključivo formirana kako bi nanijela štetu ostalim opozicionim subjektima, tako da danas imamo poražavajuće činjenice: DPS je sa najmanjim procentom izlaznosti osvojila najveći broj odborničkih mandata od svog formiranja, dok se opozicija, posvađana i razjedinjena, jasno diferencirala na patriotsku koju predvodi DF, i soroševsku, podijeljenu na nekoliko suprotstavljenih tzv. građanskih strančica koje se utrkuju za naklonost američke ambasadorke.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 12

GRAĐANSKI

16. 07. 2018 - 07:18

VELIŠ: "Demokratski front intenzivno razmišlja o organizovanju protesta na jesen." BOGOMI KNEŽE'IĆU, OŚEĆAŠ SILNU NOSTALGIJU ZA SPUŽOM! PREKO PROTESTA ĆEŠ JE I NAJPRIĐE OSTVARIT - DOČEKAT!
@

16. 07. 2018 - 09:30

DALI OPET UCESTVUJU RUSI ILI .....
Goga

16. 07. 2018 - 07:25

Ajde vise krenite da definitivno svi vide koliko vas ima. A leba ti oli rec ko vam pise polit. strategiju i taktiku, da vam ga ne ukradu.
Nick

16. 07. 2018 - 07:57

Zaludnije a profitabilnije družine u Crnoj Gori nema od ovoga DF. Muka hvata covjeka od njihovih foliraža i glumljenja intelektualaca. Knežević, Medojević, Mandić i popovi dižu spomenik Pavlu Đurišiću. To je vrijednost koju želi da nametne DF.
Demokrata

16. 07. 2018 - 08:17

Bolje sjedite smirom. Podršku (finansijsku) od starih sponzora nećete dobiti. Oni vole Milačića.
Glasac

16. 07. 2018 - 08:43

Folira. Protesti bi imali samo marketinski cilj da povrate glasace jer ih Demagozi ostavise u male. Glavninu opozicije cine novokomponovani Srbi i ljudi koji se nijesu snasli u zivotu pa im je za sve drzava kriva, kao i oni koji poltiku dozivljavaju kao sport, a drzavu kao stadion pa se ponasaju navijacki. Srpski korpus se ne mijenja i on se razvlaci izmedju partija iste provenijencije, pa ko sto kome sklapi: SNP,DF, Demokrate. Tamo svjeze krvi nema, a ove partije koje nijesu u u vlasti a ne dozivljavaju Beograd glavnim gradom, udju li u "postelju" sa njima prodju kao SDP. Zato i jeste sva opoziciona politika puko sibicarenje, zasnovano na ispaljivanju parola, tracarenju, jeftinom cirkusu i medjusobnim podmetanjem nogu. Nema tu ni koncepta, ni ideje, ni drzavnicke strategije. Umjesto toga "trzistu" se nudi samo mrznja i ulicarenje. Oni nama tu vrstu zabave, a mi njima masne plate. Bolje da ponude ne umiju, a placa mo ih svi, ne samo oni ko i nijesu za bolju ponudu.
Re-glasač

16. 07. 2018 - 09:39

Drži ti govor, oni se obogatiše srbujući!
Baba

16. 07. 2018 - 09:15

Da si znao da misliš ne bi činio što činiš. Kako sijao, tako žnjeo. A bojim se da i tebe i tvoje društvo tek čeka žetva. A što se jeseni tiče, "...požutelo lišće"..kao u staroj, dobroj pjesmi.
Milo Vujovic

16. 07. 2018 - 10:58

Crnogorska Nacija prisiljena je da Bira između Dva Zla,bira ono manje,zbog Četnika i zbog glasača koji glasaju Komunjare na Vlast,što se tiče Medojevića priče o Pohari Državne imovine je Tačan 100%,milion Dokaza ima za to,ali pošto je Crna Gora Daleko o Pravne Države koja drži do Sebe,ove Okrivljene za Puč da su u Rusiji a Posebno u Pravnoj Državi Americi, Sudilo bim se po kratkom Postupku za Dijelo Puča, Dobili bi Više Doživotnih Robija, Ovi Pučisti kod Nas biće minimalno Osuđeni,ali Dovoljno da Ustavni Sud Ukine tzv.DF,JER po Ustavu se Ukidaju Sve Partije kojima se Dokaže da su Radile Protiv Države i Ustavnog Poredka ! to Znači da će Pučisti do Jeseni biti Osuđeni i da Neće Moći Organizovati Nikakve Proteste pod imenom DF,znač Ustavni Sud po Ustavu Mora Ukinuti DF tj.Pokret za promjene tzv.DNP i Novu !!!
MILO

16. 07. 2018 - 11:22

Vidi se da znaš da razmišljaš samo, su ti izvori informacija kontaminirani..MEDO tosičan 100%.
Ćalasan

16. 07. 2018 - 11:16

"INTEZIVNO RAZMIŠLJAMO"...crnjak...a Sa čime ? Sa čijom glavom? Nijesi trebo ni izlaziti tamo ti taj NAPOR nije bio potreban.
psihijatar

16. 07. 2018 - 17:02

Hoce li biti prasici peceni ili zivi
Novi komentar