Legalizacija objekata

Rok ističe danas, kazne rigorozne

Građani još danas mogu da predaju zahtjev za legalizaciju, a iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su saopštili da su zadovoljni njihovim dosadašnjim odzivom.
Objavljeno: 16. 07. 2018 - 06:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Apelovali su, međutim, na građane da iskoriste i današnji dan i dostave prijave za legalizaciju. Benefiti su, kako tvrde, mnogo veći od kazni sa kojima će se suočiti ukoliko to ne učine.

Marko Čanović iz MORT-a istakao je da su svakim danom sve zadovoljniji, te da očekuju da će ta suma sigurno primaći broju između 35.000 i 40.000 vlasnika nelegalnih objekata koji će ući u proces legalizacije.

- Mislim da su shvatili da treba da uđu u proces i iskoriste benefite - rekao je on za nacionalni Javni servis.

Kazne za građane koji ne uđu u proces legalizacije biće rigorozne.

- One mogu da idu za objekat od 100 kvadrata od 340 eura do 1200 eura godišnje, do momenta kada nastane potreba da se objekat uklanja. Politika MORT-a je da neće biti rušenja objekata ukoliko nije neophodno, ukoliko se ne nalazi na nekoj putnoj infrastrukturi i ukoliko ne smeta prostoru - istakao je Čanović.

Komentari: 1

Dan D

16. 07. 2018 - 07:17

Kazne ''RIGOROZNE '' OPET PO GRAĐANIMA ZA ONO ŠTO JE BILA OBaVEZA SAME DRŽAVE ' JA SADA PLAĆAM PO DRUGI PUT LEGALIZACIJU ' KADA SAM POČEO OBJEKAT MORAO SAM PLATITI 2000 MARAKA DA BIH NASTAVio GRADNJU 'ONDA ZA PRIKLJUCAK STRUJE 4000 MARAKA 'ONDA ZA VODU 500 MARAKA I TAKO DALKE 'A NIKADA NISAM DOBIJO NIKAKVU pRIZNANICU ILI BILO STA' GDE SU PARE 'A GDE PRAVDA
Novi komentar