Objavljena čitulja Draži Mihailoviću u Danu

Dan uoči najavljenog služenja parastosa četničkom vođi i ratnom zločincu Draži Mihailoviću, u organizaciji Mitropolije crnogorsko primorske  SPC u dnevnim novinama ''Dan'' osvanula je čitulja i poziv svima da dođu sjutra u Herceg Novi.
Objavljeno: 16. 07. 2018 - 12:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Čitulju je potpisalo ''Zahvalno potomstvo vojnika kraljeve vojske u otadžbini'' a u čitulji se navodi:

''Dana 17. jula 2018. navšavaju se 72 godine od stradanja đenerala Dragoljuba - Draže Mihailovića, komandanta kraljeve vojske u otadžbini. Toga dana u Hramu Svete Trojice na Pelinskoj Rudini - Gornji Grbalj u 9 časova služiće se Sveta liturgija sa parastosom slavnom Đeneralu i svim njegovim saborcima sa područja Grblja, postradalim za KRST,KRALJA I OTAČESTVO. VJEČNAJA PAMJAT!''.

Kalo smo već objavili Mitropolija crnogorsko primorska SPC će 17. jula u Herceg Novom služiti parastos četničkom vođi i ratnom zločincu Draži Mihailoviću.

“Povodom 100 godina od mučeničke končine ruske carske porodice i 72 godine od ubistva đenerala Dragoljuba Mihailovića, u crkvi Svetog Nikole na Žlijebima kod Herceg Novog 17. jula će biti služen parastos carevima i caricama iz dinastije Romanov i komandantu Jugoslovenske kraljevske vojske u Otadžbini, sa početkom u 18 časova”, saopšteno je iz MCP SPC.

Nakon parastosa, kako su kazali, biće predstavljena knjiga Nebojše Raša „Rusija i Boka 1697 – 1918“.

Skup organizuje “Srpski soko“ iz Herceg Novog.

viber-image-8-894x675

U  reagovanju na ovaj skup juče je ministar kulture Aleksandar Bogdanović   kazao da najavljeni parastos, koji će Mitropolija crnogorsko primorska služiti nekadašnjem vođi četničkog pokreta, predstavlja nedopustiv čin - i sa istorijskog i sa kulturološkog aspekta.

Kako je naveo, zanimljivo je i paradoksalno - sve se to dešava u danima tokom kojih Crna Gora slavi najznačajniji datum iz svoje snažne i dugovječne antifašističke tradicije.

 „Činjenica da je neko, a posebno vjerska organizacija, odlučila da stane iza dogadjaja koji direktno narušava antifašističke vrijednosti, duboko ukorijenjene u današnjoj Crnoj Gori, ne samo da zabrinjava - već govori o njihovoj jasnoj spremnosti da provokacijama utiču na društveni kurs i temelje na kojima počiva naša država“, naveo je on.

Povodom ovog događaja Crnogorski pokret podnijeće danas Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nevladine organizacije ,,Srpski soko“ iz Herceg Novog zbog, kako su saopštili, krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

- Predlažemo da ovo tužilaštvo, kod nadležnih, inicira postupak zabrane održavanje parastosa ratnome zločincu Dragoljubu Draži Mihailoviću i pokrene postupak protiv NVO ,,Srpski soko“ iz Herceg Novoga zbog izlaganja poruzi države, uvrede nacionalnoga imena i raspirivanja međunacionalne mržnje i odredi mu kaznu koja odgovara težini djela - saopšteno je iz Crnogorskog pokreta. Za njih je nedopustivo što će ova NVO sjutra u crkvi Svetoga Nikole u Žlijebima organizovati parastos Dragoljubu Draži Mihailoviću, komandantu četničkih jedinica i saradniku fašističkih sila Trojnoga pakta, koji je tokom Drugoga svjetskoga rata utvrđivao okupacioni poredak.

- Jedinice pod njegovom vrhovnom komandom izvršile su teške i brojne zločine nad pripadnicima bošnjačkoga i muslimanskoga naroda i borcima NOR-a koji su se borili protiv okupacionoga poretka, zavedenoga od njegovih ratnih saveznika - Njemačke i Italije. Taj čin, dakle, parastos osuđenome ratnome zločincu, jedna je vrsta rehabilitacije, duhovne naravi, vjernoga saveznika fašističkih država, koje su tokom genocidnoga pohoda na Rusiju iza sebe ostavile 20 miliona ruskih grobova, što su četnici zdušno podržavali - saopšteno je. Zato je, kako dodaju, suština ,,njegovoga bića bila zločinačka i on sam je zločinačko obilježje vremena u kojemu je djelovao s pozicije komandanta četničkih jedinica, koje je pretvorio u zločinačku i šovinističku organizaciju, zbog čega jeste zločinac“.

55bcaa8d-a170-4c9d-8b6d-2592b0765237-0108cgpokret-preview

- Namjeravanim parastosom se podstiče na djelo izazivanja nacionalne mržnje prema grupi ili članu grupe koja je određena na osnovu rase, boje kože, religije, porijekla, državne ili nacionalne pripadnosti, iz člana 370. stav 1, istoga Zakonika. U ovom slučaju, mržnja se indirektno raspiruje prema Crnogorcima, Bošnjacima, Muslimanima, Hrvatima i Albancima, koji su bili meta zločinačkih pohoda četničkih jedinica Dragoljuba Draže Mihailovića u toku Drugoga svjetskoga rata – istakli su iz Crnogorskog pokreta. Ovo krivično djelo, kako pojašnjavaju, je u neposrednoj vezi sa krivičnim djelom ugrožavanja nezavisnosti, iz člana 357 KZ CG, jer pledira da savremene četničke istomišljenike podstakne na protivustavno dovođenje Crne Gore u položaj potčinjenosti i zavisnosti prema Srbiji. - Indirektno, NVO ,,Srpski soko“ poziva i na nasilnu promjenu ustavnoga uređenje zemlje, što je kažnjivo po članu 362, stav 1, KZ CG. Ova kaznena djela ne čine se prvi put, već u kontinuitetu, s krajnje zlim i zadnjim namjerama dovođenja zemlje u stanje haosa, da bi u neredovnim prilikama, strane sile, podržane iznutra, srušile ustavni poredak i zavele kolonijalnu upravu u interesu Srbije i Republike Srpske - saopštili su oni.

 

Komentari: 73

Guest_87748

16. 07. 2018 - 12:11

LELE CRNA GORO , LELE DRZAVO
Lele ti u glavu.......

16. 07. 2018 - 13:26

.......zatucani stvore!!!
Ko je ovde zatucan?

16. 07. 2018 - 16:50

Ciljevi naših odreda jesu: 1) Borba za slobodu celokupnog našeg naroda pod skiptrom Njegovog Veličanstva Kralja Petra II. 2) Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, ETNIČKI ČISTU u granicama Srbije – Crne Gore – Bosne i Hercegovine – Srema – Banata i Bačke. 4) ČIŠĆENJE DRŽAVNE TERITORIJE od svih narodnih manjina i nenacionalnih elemenata. 5) Stvoriti neposredne zajedničke granice između Srbije i Crne Gore, kao i Srbije i Slovenačke čišćenjem Sandžaka od Muslimanskog življa i Bosne od Muslimanskog i Hrvatskog življa. 6) Kazniti sve Ustaše i MUSLIMANE koji su u tragičnim danima nemilosrdno uništavali naš narod. 8) U krajevima očišćenim od narodnih manjina i nenacionalnih elemenata izvršiti naseljavanje Crnogorcima (u obzir dolaze siromašne nacionalne ispravne i poštene porodice). Učinite sve što je u Vašoj moći da se i sav nacijonalni elemenat u Crnoj Gori što pre svrsta u naše odrede jer događaji se redaju vrtoglavom brzinom i ne smeju nas zateći nespremnim.
i šta je...

16. 07. 2018 - 17:55

....tu sporno? Gukni !!!
GRAĐANSKI

16. 07. 2018 - 20:59

Što oni priželjkuju, najbolje je opisao dr Stevan Moljević, predsjednik Centralnog nacionalnog odbora za Jugoslaviju (najviši politički organ Četničkog pokreta) i autor „Homogene Srbije“. On je u novembru 1944. godine u istočnoj Bosni, razočaran u četničku politiku, na sjednici Centralnog nacionalnog komiteta u Okruglici, izjavio: „Parola „Draža nas vodi pobedi i slobodi“ dovela nas je kao što vidite, u ovo tužno i maglovito bosansko bespuće … Što smo mi u ovom ratu pokazali srpskom narodu? Svoje kame, brade i pijane komandante… Rulje koje zaudaraju na rakiju, to smo bili i ostali!“
Nikola

16. 07. 2018 - 17:59

Ovo što si ostavio je falsifikat i laž. Dražini oficiri nisu bili samo Srbi. Bilo je i Slovenaca i Hrvata, pročitajte malo, ako želite argumentovano da diskutujete.
velje duboko

16. 07. 2018 - 18:07

Mijenja li to program i zločine Dražine vojske? Komandanti Hrvati i Slovenci???
Nikola

16. 07. 2018 - 18:29

Ponavljam, ti nije bio program. Ovo je laž i falsifikat. Da li neko normalan može da povjeruje da je program Ravnogorskog pokreta bilo ubijanje drugih nacija u isto vrijeme kad u štabu sjede visoki oficiri drugih nacija i dok u Vladi u Londonu sjede ministri drugih nacija. Komunistička propaganda.
velje duboko

16. 07. 2018 - 19:45

Bio je program, pročitaj izvještaj Pavla Đurišića poslije pokolja u Foči i vidjećeš da je taj zločin načinjen u skladu sa navedenim programom.
Mišo

16. 07. 2018 - 21:51

ppuk. Zaharije Ostojić, načelnik štaba generalu Mihailoviću: "Muslimani vas pozdravljaju. Sede kod mene u štabu i pišu deklaraciju. Uporedo sa tim, ja pravim plan za njihovo uništenje. Biće to brza akcija od nekoliko dana u kojoj će Turci nestati sa ovih prostora". Nikola, nemoj bre da se**š, smra** četnički! - Program je star 200 godina. Sve što se ovde dešavalo, uključujući genocid prema Albancima 1913, Crnogorcima i Makedoncima 1918, Bošnjacima u kontinuitetu od 1807, Hrvatima, zaključno sa genocidom u Srebrenici, Sve je smislila srpska elita i srpska crkva i srpska kruna i srpska akademija nauka. Ovaj, jedan od mnogih, tokom ww2, je projektovan u srpskom kulturnom klubi na čels sa "velikim intelektualcem Slobodanom Jovanovićem, predsednikom te vlade o kojoj lupetaš a nemaš pojma.
Argumenti

17. 07. 2018 - 00:24

Sto su činjeli hrvati i muslimani po hercegovini 1941-1945? Klali, ubijali, pekli, bacali u jame nejač. Koritska jama? Pobijeno cijelo stanovnistvo. Razlog? Samo zato sto su srbi. Damnatio memoria? Ko je to smislio? NDH? Pavelic, Luburic, Ljubo Milos, Andrija Artukovic. Jesu li to srbi? Ko se borio za oslobodjenje CG od turaka od 1875? Hrvati ili ti srbi sto su im potomci pobijeni nekih 70-tak godina poslje od strane hordi zla tvorevine NDH? Ko je nosio alaj barjak na Vucjem dolu? I da napomenem ne slazem se sa parastosom Dragoljubu Mihailovicu. Licno sam protiv toga! Samo treba biti realan. To je sve.
Mišo

16. 07. 2018 - 22:13

Nešto sam ti lepo bio napis'o ali moderator je procenio da nije dovoljno pristojno i nije objavio. Ponovo, bez vređanja. Ne da je istina nego je to srpski program star više od 200 godina, tačnije od 1804. Prvi od desetina genocida nad Bošnjacima srpska elita je izvršila 1807. godine u Sjenici. Poslednji 1995. u Srebrenici. Između toga najmanje 15. Ko ima mozga dovoljno je da razmisli, koliko ima džamija u Beogradu posle 500 godina turske vlasi? Ja ću odgovorito. U Beogradu, posle 500 godina turske vlasti ima jedna džamija a bilo ih je najmanje 200. Znači opet genocid prijatelju, jedan od mnogih. Šahovići, 1924. godina, živu su decu drali, ljude nabijali na kolac. Tome biste vi sutra da pevate?
Nikola, zaista si....

16. 07. 2018 - 19:36

...u pravu. Hrvata je u Dražinim jedinicama bilo oko 2000. Samo u onoj Dinarskoj vojvode Đujića bilo ih je 650. Dražin ađutant i vojvoda Takovski - Zvonko Vučković bio je hrvat. U dražinom štabu je bio i katolički sveštenik Đuro Vilović . Slovenaca je bilo mnogo u tzv "Plavoj gardi".Muslimana polovinom '43 je bilo oko 12.5 % brojnog sastava. Bio je tamo i jedan albanac (ne mogu prežaliti što mu ime zaboravih).....veliki getsbi
Mišo

16. 07. 2018 - 22:06

2000 Hrvata? Jedino ako u Hrvate računaš onih 2000 Radićevih četnika koji su sa ustašama i Nemcima bili na Kozari juna 1942. godie, klali Srpski narod, žene, decu, starce i oko 50.000 sproveli u Jasenovac. Ne zna se ko je veća bagra, ondašnji ili današnji gibaničari.
Mišo, danas su....

17. 07. 2018 - 07:35

....u trendu neke "pite gužvare". Nisu loše. I ti bi pao na njih. Neobično ih vole ovi kalajisani novopečeni crnogorci! A kažu da oni nisu gibaničari. Pa da im vjerujemo!!
Miško, sve paradoksi........

17. 07. 2018 - 09:18

........o kojima se malo priča i zna. Zašto je to tako - ne znam! Reći ću ti nešto - za nevjerovati, ali istina: Pavelićev načelnik štaba "Hrvatske vojske" bio je s r b i n iz Pančeva, general Feđa Dragojlov!!!!!! ((umro u Buenos Airesu 1961 god.).....veliki getsbi
nikolaj

17. 07. 2018 - 03:58

i da se samo tako napusite qurca usput, ti i odredi, splacino od splacine genocidne.
Muci izrode!

16. 07. 2018 - 18:51

Vi nemate ni cojstva ni junastva kad slavite ratnog zlocinca i koljaca. ......dna sorto!
Syca

16. 07. 2018 - 18:28

Slava partizanskoj i kraljevoj vojsci, koji prvi podigoše barjak slobode u porobljenoj Evropi!
SMRT FAŠIZMU

16. 07. 2018 - 19:18

Kuku nama za dovijek
Mišo

16. 07. 2018 - 22:30

Bojim se da je sva ova naša priča potpuno besmislena. Samo brutalna sila države ovde može da pomogne. Sprečiti skup, ko se suprotstavi pretući, a pobedu proslaviti rušenjem klozeta sa Rumije, izbacivanjem Radovića iz Cetinjskog manastira i srpskih popova iz Ostroga. Brutalna sila policije, odmah!
lolo

17. 07. 2018 - 04:00

Polako nije sve niti moze po CG. Ima zakona koji su dobro i progresivni a koje oni vjesto koriste kod avakvija slucajeva, umrlice, parastosi isl. Vrlo je pravno sivo podrucje.
Guest_97500

16. 07. 2018 - 12:11

LELE CRNA GORO , LELE DRZAVO
Pomorac

16. 07. 2018 - 12:21

A ĐE JE VLAST? NE BILO JE! SRAMOTA
Pitanje

16. 07. 2018 - 14:32

Dje je opozicija? jesi li za njih glasao ? Koga krivis ovdje? Znas li zakone
Pomorac

16. 07. 2018 - 12:22

A ĐE JE VLAST? NE BILO JE! SRAMOTA
lolo

16. 07. 2018 - 12:32

Nijesu ni ovi sto organizuju bez mozga i znaju dokle moze, po zakonu. Bogata firma i imaju para za advokate i savjetnike. To treba mijenjat a ovo je samo izlog!
lolo

16. 07. 2018 - 12:32

Nijesu ni ovi sto organizuju bez mozga i znaju dokle moze, po zakonu. Bogata firma i imaju para za advokate i savjetnike. To treba mijenjat a ovo je samo izlog!
GRAĐANSKI

16. 07. 2018 - 12:36

Nekizi vele da se čovječanstvu bliži kraj. Jedanak vele da će onizi kojizi nas našlijede najviše još durat tu neđe pomeđu 200 do max 300 godinah. Razloga za to je, naravno - više! Polako ali sigurno je da će tome doprinijet i ovakova zla i nesojska činjenja i pobrkani kriterijumi poput najavljenoga s bande SPC. Citiram: "Od takozvane Srpske pravoslavne crkve, koja u svojem »arhivu« ima onu »pusulicu« (čitajte: anatemu) Dimitrija Homatijana iz maja mjeseca 1220. godine, i onu »pozdravnicu« (čitajte: prokletsvo) carigradskog patrijarha Kalista pomeđu 1350. i 1353. godine - nije se ni moglo očekivat: ništa drugo, ništa bolje, ni ljepše - a ni grđe!"
Nik

16. 07. 2018 - 12:42

A kad Crnogorski pokret sa majicama sa slikom Krsta Zrnova (koji je takođe bio kolaborant) izlazi po portalima to nikome ništa. Smanjite doživljaj, po svijetu možeš i sa slikom Hitlerovom da se šetaš jer je to sloboda govora...
Mido

16. 07. 2018 - 13:16

Tačno je da je bio kolaborant, ali fakat da njegovi ljudi nijesu morali bježat iz zemlje po završetku rata govori dovoljno o njihovom odnosu tokom rata - zna se ko jeste bježao, i zašto. Krstov prioritet je bio sačuvati Crnu Goru i njeno stanovništvo od stradanja. Nije mu to Crna Gora zaboravila - to je bio posljednji vitez stare Crne Gore!
kuč

16. 07. 2018 - 13:50

ma nemoj Nik ,ako je Krsto Zrnov proglašen za kolaboranta ovaj je proglašen za Ratnog Zločinca a to nije isto, a što se tiče tih što šetaju sa slikom Hitlera ufatite se pod ruku pa zajedno šetajte ali po svijetu ,daleko vam kuća .
milo

16. 07. 2018 - 19:53

I Krsto Zrnov je proglašen za ratnog zločinca za neobavještene i đeca ga se odrekla.. I BIO JE .....ČINAC ŠTO JE I SAM PRIZNAO KADA JE REKAO ,,AKO IMA NEKOGA KO NIJE OKVAVIO RUKE NEKA IDE ..MI NEMOŽEMO!!!!
Ada no sto no setaju!

16. 07. 2018 - 16:34

Podji malo do Njemacke pa prosetaj sa tom slikom! Upali stopericu i mjeri vrijeme za koliko ce te policija pokupit sa ulice ka šinter dzukelu! A mozes stopat vrijeme za koliko ces bit deportovan iz zemlje sa dozivotnom zabranom na ulazak!
Objektivni

16. 07. 2018 - 17:07

A bi li malo prosetao sa tom slikom po npr.Moskvi , Tel Avivu , Berlinu , Pragu ... Sve sa slobodom izrazavanja . Znali bi ti bubrezi o toj slobodi . Posebno u Moskvi .
Mo

17. 07. 2018 - 21:46

Ta ista vlast što je ubila zločinca Draža ubila je i našeg Krsta ka psa,u šumi.Zbog čega?
Milan

16. 07. 2018 - 12:49

Dje ima drzave, fasisticke orgije ne mogu da se odrze. U cemu je razlika izmedju ovoga i podizanja spomenika onome koljacu na sjeveru? Postolje spomenika je sruseno, a ovo?! Dokad ce vlast da igra svostruku igru...
milica

16. 07. 2018 - 13:38

Marković, stari četnik objavljuje čitulje četničkom vođi strane države, koji je nekd služio fašizmu, kojeg je cio svijet osudio i poslao đe treba, pod plaštom crkve i u zagrljaju stranih finansijera. Ali, neće država Crna Gora zažmuriti na ovaj napad na našu istoriju, na našu prošlost i budućnost...A one lajavce, koji se kriju iza raše ženske, neću ni komentarisati...
Katunjanin

16. 07. 2018 - 13:59

Pretpostavljam da je sve ovo tačno i u velikom procentu se slažem sa izjavom CP, iako nisam njihov pobornik. Ali, isto ovo država radi sa Sekulom Drljevićem i Krstom Popovićem, koji su takođe bili zdušni i nepokolebljivi saradnici fašističkih sila, Stoga, kada grudva krene niz padinu, ko god malo snijega doda smetu doprinosi!!!
Objektivni

16. 07. 2018 - 17:13

Imas li gdje naredjenje da su taj isti Sekula i Krsto naredili pokolje , ubistva , genicide .. A imali li igdje podataka i svjedoka da su ih izvrsili . Znas li da su zelenasi istrebljivali narode , cistili sela , klali nejac u kolijevci Oni ili njihova neke oruzane formacije . Ps. Jesu bili kolaboracionisti . To niko ne spori . I stradali su . Ali nijesu bili ubice i zlikovci .
L Dabanović

16. 07. 2018 - 14:02

Kad vlast države /DPS sa koalicujom.Đukanovićem i Markovićwm/ dozvoljavaju ovakva dešavanja i činjenja-znači da i njima to odgovara za neke njihove nečasne rabote i profit.A da ima u parlament Crnogora među onima koji se tako prestavljaju rekli bi (ne jedan nego na destine):'Što pogani činite od napaćenog crnogorskog naroda i države.Cio svijet zna da crnogorski narod i kad je bio nemoćni i gladni ginuo da očuvaju slobodu i stvore sebe držabvu i zanavijek državnost.I to u vakat kad su velike carevine Balkana ropstva dopadale-poput ovog današnjeg naroda-koji se bestidno prestavlja Srbima i srpskim narodom.A svako zna da su ovaj današnji srpski narod /Srbi/ otrcana srpstva-i da su oni srpski narod i njegovo srpstvo i državu predali Turskoj da im to u petovjekovnom miru trca,prca i množi'.
Izjava Ranka Krivokapica

16. 07. 2018 - 14:30

Prije otprilike godinu i po dvije, Ranko Krivokapic: "Nije vise samo "Monitor" prodrzavni i suverenisticki list, sad su to i Vijesti i DAN".
Opozicija

16. 07. 2018 - 14:31

Dan je glasilo opozicije u kojoj participiraju SDP i URA
Milo Vujovic

16. 07. 2018 - 14:33

Crnogorski Domoljubi ! Mi Trebamo da Organizujemo Takmicenje Traktorijada i Poljoprivreda,jer ova Vlast koja je Poharala Zajedno sa Amfilohijem i tzv.sPc.Crnogorsku Drzavu,zbog njihove Profiterske Harmonije, Javno Podrzava okupatora, okupatorska tzv.sPc.i Vrac Amfilohije Odavno su Objavili Crnogorskoj Drzavi i Naciji Citulju,jos se Ceka da to ova Vlast Uradi,pa Nma je Ostalo da Vlast Pozovemo da se Rijesi profiterstva ili da Ucestvuje snama u Traktorijadi i poljprivredi,Mora Vlast da se Odluci za Staje,da ne Zakasni Takmicenje !!!
Nikola Bojović

16. 07. 2018 - 18:05

Evo ja tebe prvog pozivam na to takmičenje, đe ćeš da se nađemo junačino?
Svrbi te nesto

16. 07. 2018 - 18:57

Nemoj da te dobro i legalno pocesemo pa ces biti mirniji od muhe cetalju.
Nikola Bojović

16. 07. 2018 - 20:32

Evo čekam, samo naprijed junačine. Gdje stanuješ, kako se zoveš?
Bojoviću,

16. 07. 2018 - 21:16

onaj Nikola Bojović bi stao ispred stroja i rekao: "Ko prije mene uskoči u neprijateljski rov - predajem mu komandu"!!!! Ali se kasnije zeznuo na Neretvi.Đurišić je tada bio pametniji:
Nikola Bojoviću,

17. 07. 2018 - 07:23

Nemojte molim vas. More krvi je već do sada proliveno na ovim prostorima - potpuno n e p o t r e b n o . Sada nam još i vaša treba? Zato, nemojte!!!!!!
Milo Vujovic

16. 07. 2018 - 21:59

Ostavi mi Adresu !
milo

16. 07. 2018 - 19:54

jOŠ NIJESI BIO KOD DOKTORA????
Morača

17. 07. 2018 - 21:54

Pa poitaj sa tim traktorom "milo",dok je vrijeme
RAŠO

16. 07. 2018 - 15:28

Straha nemaju , obraza nemaju , rade što oće. uostalom kako izreka kaže "Čega se pametni stidi tim se fukara ponosi. Povampirili se četnici i izdajnici Crne Gore, niko im ne staje na put da zlo u startu satre, nego ih puštaju, posle će biti pozno, pa neka vide.
Zoran

16. 07. 2018 - 15:28

A drzava na sve to cuti i nemo posmatra .
Cerovo

17. 07. 2018 - 21:57

A vi će te opet glasati za njih...Čini mi se da je mitropolit ipak bio u pravu
R

16. 07. 2018 - 15:43

Ovo je u stvari državni udar. Đe je sad Katnić. Đe su institucije koje štite državno uređenje. Zar će mo u današnjem vremenu veličati ratne zločince i njihove zločine.
kremorasov

16. 07. 2018 - 15:51

PA POKUSAJ SA HITLEROVOM SLIKOM DA SETAS PO NJEMACĶOJ PA CES VIDJETI STA JE SLOBODA POLICISKE PALICE
xxx

16. 07. 2018 - 16:00

Fala ti Bože, što je ovo poodavno ućutala Crnogorska akademija nauka? Ona se sakrije u mišju rupu na svako bitno pitanje...Možda još prepisuju "resavu"...
Clima

16. 07. 2018 - 16:28

Zalosno je da u Crnoj Gori ima vise cetnika nego crnogoraca.
Lscg

16. 07. 2018 - 17:19

Nema nema vjeruj mi ;-) to je sacica nepismenih parazita cetnickih-zato su I bijesni ovoliko
Aki

17. 07. 2018 - 22:00

Pa i nebih rekao. Svuđ đe ovaj drži nekakve litije dođu cijela sela i gradovi.u nikšiću bilo preko deset hiljada ljudi
Mišo

16. 07. 2018 - 16:52

Crnogorci! Molite Albance da se obračunaju sa četnicima, kao u Ulcinju, kad vi ne smete!
Zastidje!

16. 07. 2018 - 18:59

Miso, na zalost mu smo postali nacija pizduna koja se boji svoje sjenke i svakoj susi i marusi dozvoljava da nas JASE! Dokle vise?
Bar

17. 07. 2018 - 22:02

Jedini nam je spas Nato i Amerika
velje duboko

16. 07. 2018 - 18:30

Odnos Rusa prema četničkom pokretu i četničkom komandantu Mihailoviću u najmanju ruku je čudan. Rusi nijesu rehabilitovali svoje kolaboracioniste, a pjenili su kada je na Ukrajini bio pokušaj Stjepana Bandere. Bandera je htio i radio isto što i Mihaliović koga se evo Rusi ne stide i sa njim prave parastos svojoj carskoj porodici. Dosledno, nema šta. Može li neko zamisliti da Francuska rehabilituje Petena? Ili, naši srboidi osuđuju Sekulu Drljevića za kolaboraciju ali im to kod Draže ne smeta?
Dukljanin

16. 07. 2018 - 20:10

A kad dodje stani, pani svi Grbljani Partizani! Sto mu niste sluzili liturgiju prije 40-50 godina junaci? A sto drzava dopusta ove stvari stvarno nemam rijeci... Propalo se...
veliki getsbi

16. 07. 2018 - 21:07

Dukljanine, da ti pročitam nešto iz ratne štampe (imam ispred mene na stolu). Članak ima naslov "O laktašima". Ovako: ".....Takvih skokova i prelaza, i desno i lijevo, naprijed i nazad, on će učiniti toliko, koliko bude preokreta u društvu i sistemu,i on je gotov za svako društvo, za svaki sistem i poredak,samo ako u tome društvu i poretku ima on ono što hoće, ono zašta se ustvari bori:udoban položaj i pun vagan....." (Izvor: CRNOGORSKI VJESNIK br.7 od 20 novembra 1943, - Cetinje)
Lscg

17. 07. 2018 - 01:41

U sustini mene ne interesuju argumenti ko sta kako gdje,vidim raspravljaju ljudi,ja nisam imao krizu identiteta te 91. , znam ko sam , dje sam , jednostavno pos..o bih mu se na grob da znam dje je.
Dukljanin

17. 07. 2018 - 20:56

Veliki Getsbi, izdajnika i preskakaca ima u svim narodima i u svim vjerama i svakako da je toga i bilo medju Crnogrcima. Da toga nije bilo danas bismo imali cistiju Crnu Goru u smislu identiteta, nego jos jedan krivac tome je i nepismenost i ne znanje kod naroda kao i pracenje raznih ideologija koje su na ovaj ili na onaj nacin Crnogorce odvajali od svoje sopstvene istine i imena. Svakako i interes u mnogim slucajevima... Mogli bismo na ovu temu u nedogled. Ja hvala Bogu zna dje su moji bili kad god su bile krize identiteta u pitanju, oca su mi hapsili '91 jer je bio Crnogorac i to su ga hapsili danasnji Cetnici zajedno sa Milogorcima, tad su bili braca. Ziv mi bio! ;)
Dukljanine,

18. 07. 2018 - 08:27

Potpuno te razumijem i mogao bih se složiti sa tobom (možda ne u nekim nijansama). Pozdrav.....veliki getsbi
Ilija

17. 07. 2018 - 00:10

A zašto ovdje niko ne pomene Kočevski Rog u Sloveniji. U oknima ondašnjim rudnika se i danas nalazi oko (po slobodnoj procjeni nekih koji su bili prisutni ovom masakru) 40 000 kostura. To su sve ljudi strijeljani bez suđenja. Dobro bi bilo, prije nego što se povede riječ o nekakvoj demokratiji, utvrditi čije su to kosti i čija ih je vojska strijeljala bez ikakvog suđenja.
Znaš li ti Ilija....

17. 07. 2018 - 14:26

........da je i u crnogorskim jamama (ne svim, naravno) sve doskora bio zabranjen ulazak i bilo kakvo speološko istraživanje bez specijalne dozvole Sup-a. Kako je sada, u vremenu Mup-a iskreno da kažem . ne znam!!! Imaju li kakve veze sa tim "jamari" (ne golubovi -jamari?)
lolo

17. 07. 2018 - 03:55

E nesrecnoga Dragoljuba hahahaha
Novi komentar