"Parapolitičko djelovanje"

Poslanički klub DPS-a: MANS-ove političke manipulacije

Projekat MANS –a “Pregled rada poslanika i poslaničkih klubova”  je javnosti, a vjerovatno i donatorima, predstavljen kao ozbiljan istraživački poduhvat baziran na objektivnom praćenju akivnosti poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore, a ispostavilo se da je zapravo samo još jedan u nizu sličnih parapolitičkih pamfleta, čiju je vjerodostojnost poslanik DPS - a Radule Novović, u svojoj izjavi, ozbiljno doveo u pitanje, saopšteno je iz poslaničkog kluba DPS-a.
Objavljeno: 16. 07. 2018 - 18:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Istup MANS-a nakon reakcije poslanika Novovića nije iznenađujući, ali jeste začuđujući, imajući u vidu da ostrašćene, a netačne stavove iznosi nevladina organizacija, a ne nama konkurentska polička partija. To što se MANS svojim učestalim neobjektivnim i navijačkim stavovima, uključujući i ovaj usmjeren prema kolegi Novoviću, još jednom ozbiljno iskompromitovao, nije naš problem, ali jeste svakako onih koji takav neozbiljan rad donatorski finansiraju.  Javnosti radi, da pojasnimo: poslanik Radule Novović je interpretirao stvarne i jedino relevanantne podatke, pribavljene iz službi Skupštine Crne Gore, koje su nadležne za praćenje radnih tijela i plenarnih sjednica Parlamenta. Dakle, to su nesporne činjenice, koje MANS-u i njihovim političkim štićenicima sasvim sigurno ne odgovaraju. Izvjesno, jedini cilj MANS-ovog tendencioznog iznošenja netačnih informacija je pokušaj kompromitovanja poslaničke većine u Skupštini, kako bi se spriječilo ono što MANS-ovom političkom djelovanju nikako ne odgovara – pozitivan utisak javnosti o superiornosti politike koju DPS i njeni koalicioni partneri u Parlamentu zastupaju", navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Kako se dodaje, ipak će morati da razočaraju MANS i njihove štićenike, "jer koliko se god svi oni zajedno trudili da neistinama i klevetama nanesu štetu ugledu DPS, ishod je po njih negativan".

-To su dokazali i svi prethodni izborni ciklusi, gdje su građani snažno podržali politiku koju zastupa većina u Parlamentu. Smatramo da se ovakvim  parapolitičkim djelovanjem, poput ovog koji je MANS u konkretnom slučaju demonstrirao, ugrožava imidž ozbiljnih nevladinih organizacija koje profesionalno obavljaju svoj posao i na taj način pomažu demokratskom razvoju crnogorskog društva. Kao najjača, a time i najodgovornija partija u Crnoj Gori, institucionalno ćemo se boriti za adekvatan položaj nevladinih organizacija, zato što smatramo da je civilni sektor dragocjen i neophodan korektiv svake vlasti. Istovremeno, uvijek ćemo beskompromisno ukazivati na one nevladine organizacije koje svoju političku agendu manipulativno predstavljaju kao javni interes i saopštavaju je sa pozicija objektivne članice civilnog sektora, iako je sasvim očigledno da to trenutno nijesu, a pitanje je da li su ikada i bili", zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 2

Leli

16. 07. 2018 - 20:11

Treba pozvati Bošnjačku stranku da razmisli o raskidanju koalicije sa DPS-om ako se ne zabrane sutrašnje četničke perverzije
Dalmatinac iz ade Bojane

16. 07. 2018 - 23:10

Vecina NVO su paravojne organizacije..spijuni i lupezi!
Novi komentar