Portugalac uvjeren da je penal "prelomio" finale SP

Murinjo: Fantastičnu Hrvatsku dotuklo pogrešno tumačenje VAR-a

Žoze Murinjo nezadovoljan je zbog načina na koji je Francuskoj u 38. minutu finala SP-a protiv Hrvatske dosuđen penal za 2:1. To smatra ključnim trenutkom, koji je prelomio meč na stranu Francuske.
Objavljeno: 16. 07. 2018 - 21:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sudac Pitana u navedenoj situaciji je zatražio pregled video snimka, nakon što su francuski fudbaleri protestovali tvrdeći da je Perišić pred golom Hrvatske ubačenu loptu iz kornera s Matuidijeve glave skinuo rukom. Usporeni snimak pokazao je da je to zaista napravio, pa je sudija pokazao na penal iz kojeg je Grizman postigao gol.

"Četiri miliona Hrvata i 23 njihova igrača biće vrlo, vrlo razočarani. Jer na poluvremenu bolja ekipa je gubila 1:2 i to zbog greške u primjeni VAR-a, odnosno pogrešnog tumačenja njegovog koncepta." tvrdi Murinjo i objašnjava:

"Ne kažem da je ili nije bio penal. O tome svako može imati svoje mišljenje. Stvar je u tome da je koncept VAR-a da ispravlja važne sudijske greške, a u ovoj situaciji to nije bio slučaj i to je jako, jako razočaravajuće."

Jedno mu najviše smeta:

"Žao mi je što se na poluvrijeme nije otišlo rezultatom 1:1, nego prednošću ekipe koja je do nje došla tako da će ova utakmica u istoriji ostati upamćena kao "finale VAR-gola".

Murinjo, koji inače naglašava da je veliki pristalica VAR-a, ističe da se na ovom prvenstvu dokazala njegova nužnost:

"U drugom poluvremenu dogodilo se očekivano. Francuska je postigla dva gola i privela utakmicu kraju."

Jedan od najtrofejnijih trenera hvali poražene u finalu:

"Hrvatska je do kraja igrala s velikim ponosom. Fantastična je i zaslužuje sve pohvale za ono što je napravila. Ali, u fudbalu je suština pobjeda i Francuska je svjetski prvak."

Komentari: 1

CiNick

16. 07. 2018 - 21:47

Murinjo bi selektivnu primjenu VARa, samo onda kad njemu odgovara.
Novi komentar