SUĐENJE MAROVIĆIMA: Stanko Subotić i Zoran Mugoša svjedočiće 4. septembra

Odbrana će se izjasniti o tri miliona dolara kad dobije potvrdu iz Švajcarske

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić zakazao je za 4. septembar saslušanje Stanka Subotića i Zorana Mugoše, na okolnosti pozajmljivanja novca Svetozaru Maroviću, protiv kojeg se vodi postupak za oduzimanje imovine, a na zahtjev Specijalnog tužilaštva.
Objavljeno: 16. 07. 2018 - 21:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sa druge strane, branioci Svetozara Marovića usprotivili su se odluci suda, navodeći da saslušanje ovih svjedoka vodi odugovlačenju postupka.

Ipak, 4. septembra, Subotić će, ukoliko se pojavi u podgoričkom Višem sudu, morati da se izjasni o okolnostima davanja pozajmice Isatu Boljeviću, koji je, kako je tvrdio, uzeo od njega milion ipo eura, kako bi ih dao Radojici Krstoviću za kupovinu Marovićeve vile. Mugoša će morati da objelodani  koliko je novca dao na zajam Svetozaru, ali i da objasni kada i kako mu je optuženi vratio dug.

Za Marovićeve advokate saslušanje Mugoše i Subotića utiče na odugovlačenje postupkaa naveli su i razlog za te tvrdnje.

-Postoje materijalni dokazi, odnosno dokumentacija koja potkrepljuje sve naše tvrdnje o toku transakcije novca – istakli su branioci Marovića, navodeći da im saslušanje Subotića i Mugoše ne smeta jer će oni dati informacije koje se već nalaze u spisima predmeta.

Odbrana Marovića je kazala i da će se o novcu u stranim bankama svojih klijenata izjasniti tek nakon uvida u potvrdu iz švajcarske banke da je Đorđina Marović na računu HA-ES-BE-CE-a u periodu od 2006. do 2007. godine imala tri miliona dolara.

Na prethodnom suđenju Đorđina Marović je, odgovarajući na pitanja specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, tvrdila da ona kao i članovi njene porodice nijesu imali žiro račune u inostranstvu, pa ni u Švajcarskoj.

(opširnije u sjutrašnjoj Pobjedi)

Komentari: 1

nik

17. 07. 2018 - 05:06

Koja sprdnja sa pravdom i gradanima.Pozajmljuju milione kao da daju 1€ a niko da pita okle toliki iznosi,kada i de su podignuti,predati i kako vraceni svjedoci kriminalci koji brane svog ortaka.Umjesto da se imovina oduzme i raspise interpolova potjernica,ovi nasi gledaju kako Sveta i familiju izvuci .Na kraju ce ispasti da izvjestaj iz banke o racunu Marovica je nevazeci jer se Durdini i Milosu vjeruje na rjec a i Sveto se kleo u sve da je svorc. .Patriota u srcu lopov u mozgu
Novi komentar